Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών στην Κύπρο

Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών στην Κύπρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στις 11:25 το πρωί της Τετάρτης στην Κύπρο.

Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσιο χώρo 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάφου (3, χιλιόμετρα δυτικά της Κισσόνεργας και 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας) και το εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε στις 11:33 ισχυρός μετασεισμός 4,2 βαθμών στην ίδια περιοχή και στο ίδιο εστιακό βάθος, ενώ ακολούθησαν ακόμη 8 μετασεισμοί μικρότερης έντασης. Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, μέχρι τις 12:20 συνεχιζόταν η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα σε όσους διαμένουν σε ψηλά κτήρια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία και πανικό σε κάποιες περιπτώσεις λόγω της έντασης του φαινομένου. Σε πολλά χωριά κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ σε πολλές περιοχές έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός και ο μετασεισμός λίγα λεπτά αργότερα από την πρώτη δόνηση.

Από τον ισχυρό σεισμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Πάφου, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά σε ουκ ολίγες περιοχές της Πάφου, όπως στην Τάλα και το Πολέμι έπεσαν αντικείμενα που δεν ήταν καλά στερεωμένα εντός των κατοικιών.

Από την πρώτη στιγμή μετά την εκδήλωση του σεισμού στην Πάφο, τέθηκε σε συναγερμό η Πολιτική Άμυνα στην Πάφο και σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα στις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ανθρώπινες ή υλικές ζημιές.
Περαιτέρω, η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και την κοινότητα Κισσόνεργας για αναφορά τυχόν τραυματισμών και/ή υλικών ζημιών.

Επίσης, προστίθεται, ο Έπαρχος Πάφου είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τις επηρεαζόμενες κοινότητες καθώς και με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πηγή in.gr

Comments are closed.