Τέλος εποχής για την πανίσχυρη οικονομική διευθύντρια του ΣΚΑΙ

Γιάννης Αλαφούζος

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου η οικονομική διευθύντρια του καναλιού Ευαγγελία Κουτσαυτάκη βρίσκεται πλέον εκτός ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί, δεδομένου ότι δεν είναι ευρέως γνωστό, ότι η μέχρι πρότινος ισχυρή κυρία του σταθμού, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά στην ιεραρχία, πριν αναλάβει το ρόλο τής αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου. Αφού από πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου ασκώντας καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης και στη συνέχεια πήγε στο πανεπιστήμιο για οικονομικές σπουδές… Παράλληλα διατηρούσε τη σχέση της με τις επιχειρήσεις Αλαφούζου… και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της υπήρχε μία θέση στον όμιλο που την περίμενε. Η Ευαγγελία Κουτσαυτάκη – κατά κοινή ομολογία, ήταν εξαιρετικά εργατική και αποτελεσματική στον τομέα της, αλλά και πιστή στην εταιρία, λέγεται ότι «πρώτη έμπαινε το πρωί στο γραφείο και τελευταία έφευγε το βράδυ». Επιπλέον όμως, το όνομά της έχει ταυτιστεί με το εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπών και αθρόων απολύσεων που επιβλήθηκε ποτέ στον ΣΚΑΙ, με αποτέλεσμα ραδιόφωνο και τηλεόραση να συρρικνωθούν και να απονευρωθούν, χάνοντας την πρωτοκαθεδρία τους.

Η αντίστροφη μέτρηση που οδήγησε το στέλεχος εκτός ομίλου – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα, σε σύσκεψη των υψηλόβαθμων στελεχών του καναλιού με τον ιδιοκτήτη… Εκεί, λέγεται ότι η Ευαγγελία Κουτσαυτάκη διαφώνησε με μέλος του ΔΣ της εταιρίας, θέτοντας το δίλημμα στον Γιάννη Αλαφούζο «ή εγώ ή αυτός»! Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ που αιφνιδιάστηκε από το τελεσίγραφο της συνεργάτιδάς του, αρχικά φέρεται να απάντησε με μετριοπάθεια, λέγοντας περίπου «και οι δύο είστε συνεργάτες μου… δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον…». Ωστόσο, οι γνωρίζοντες τα γεγονότα και την προϊστορία, επισημαίνουν ότι η πανίσχυρη οικονομική διευθύντρια, με την ανοχή του Γιάννη Αλαφούζου, συμπεριφερόταν ως «αντ’ αυτού» κάνοντας συχνά κατάχρηση εξουσίας, εμπλεκόταν στα θέματα της τηλεόρασης που δεν γνώριζε… δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά και αντιπαραθέσεις… Και όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε στον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα το «διαζύγιο» να ήταν θέμα χρόνου!

Σημειώνεται ότι οι εξουσίες της Ευαγγελίας Κουτσαυτάκη ενισχύθηκαν, αμέσως μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παναγόπουλου από τον ΣΚΑΙ… Ξεκινώντας έκτοτε μια έντονα προβληματική περίοδος για το «μαγαζί» με πολλές «πληγές» που παραμένουν ακόμη ανοιχτές!

Comments are closed.