«Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα – ορόσημο η 30η Ιουνίου» λέει αξιωματούχος της ευρωζώνης

 

«Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα - ορόσημο η 30η Ιουνίου» λέει αξιωματούχος της ευρωζώνης

«Eίμαστε πολύ μακριά από αποτέλεσμα (σ.σ. στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα)» δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Είμαστε τώρα εκεί όπου θα έπρεπε να βρισκόμασταν πριν από δύο μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής που θα συνεδριάσει στη Ρίγα της Λετονίας: «Δεν θα συμβούν πολλά στη Ρίγα. Μόνο μια σύντομη παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters και τους Financial Times.

Ο ίδιος αξιωματούχος, αναφερόμενος στη λίστα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλει η Αθήνα έως τις 30 Απριλίου, εμφανίστηκε απαισιόδοξος: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί αυτή η προθεσμία» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «ακόμη δεν είναι σαφές τι θέλει η Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις».

Με δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν μεταθέσει την ημερομηνία της πιθανής συμφωνίας για τις 11 Μαΐου, δηλαδή στο μεθεπόμενο Eurogroup.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος αυτός ψαλίδισε και αυτές τις προσδοκίες: «Η 30η Ιουνίου είναι η πιο σημαντική ημερομηνία για την Αθήνα» είπε, θυμίζοντας ότι τότε λήγει το «πρόγραμμα-γέφυρα» με την Ελλάδα.

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τους δανειστές, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.