Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι τελευταίες ώρες του και η αδιάγνωστη άνοιά του

Ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη την κινηματογραφική οικογένεια, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που τον είχε γνωρίσει μέσα από τις ταινίες του. Ο λόγος για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στις 11 Αυγούστου 2014 στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, με βρόχο τη ζώνη του.

Ρόμπιν Γουίλιαμς

Ένα χρόνο σχεδόν μετά,οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τις τελευταίες ημέρες και ώρες του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, προκαλούν ανατριχίλα.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Autopsy» του Channel 5, τις ημέρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του ο Γουίλιαμς βρισκόταν σε ένα παρανοϊκό παραλήρημα, φοβούμενος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εκείνον

Μόλις μία ημέρα πριν το απονενοημένο διάβημα, ο ηθοποιός -που είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον- είχε στοιβάξει τη συλλογή από τα ρολόγια του σε μία κάλτσα και την είχε δώσει σε ένα φίλο του για να του τη φυλάξει. Ο Γουίλιαμς, που ταλαιπωρείτο και από αυπνίες και κρίσεις άγχους, είχε περάσει το τελευταίο 24ωρό του ψάχνοντας στο διαδίκτυο για φάρμακα, όντας σίγουρος ότι έπασχε από κάποια άλλη ασθένεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο Γουίλιαμς έπασχε από άνοια Lewy, μία αδιάγνωστη ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να είναι και η βασική αιτία της αλλόκοτης συμπεριφοράς του. Στην εκπομπή μίλησε ο παθολόγος δρ. Ρίτσαρντ Σέφερντ, ο οποίος εξήγησε πώς η άνοια του ηθοποιού του προκαλούσε παρανοϊκές τάσεις.

Όπως ανέφερε οι αϋπνίες και το άγχος του Γουίλιαμς, όπως και οι φάσεις σύγχυσης και αδυναμίας λήψης αποφάσεων, όπως και παρανοϊκά συναισθήματα σαν και αυτό της μανιοκαταθλιπτικής καταδίωξης. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι την εκείνη τη μοιραία ημέρα, ο Γουίλιαμς είχε καθαρίσει το πάτωμα του μπάνιο από το αίμα, αφού έκοψε τις φλέβες του.

Κατά την ιατροδικαστική έκθεση ο Γουίλιαμς είχε περάσει την τελευταία του νύχτα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια με την σύζυγό του, Σούζαν Σνάιντερ. Η ίδια είχε περιγράψει αργότερα, πώς ο άντρας της είχε γεμίσει έναν αριθμό ρολογιών μέσα σε κάλτσα πριν πάει στο φίλο του.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο γιατρός ανέφερε στο Autopsy: Αυτό είναι ένα πολύ περίεργο περιστατικό, το οποίο η σύζυγός του περιέγραψε ως τυπικό από την παράνοια που έπασχε.

Η ψυχολόγος Anjula Mutanda δήλωσε επίσης ό τι ο ηθοποιός ένιωθε «απειλή». «Κάποιος που βιώνει παρανοϊκά συναισθήματα μπορεί να φοβάται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και πως απειλείται», σημείωσε.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του Ρόμπιν Γουίλιαμς βρέθηκαν ένα μπουκάλι quetiapine, ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής. Τού είχε χορηγηθεί ιατρική συνταγή μία εβδομάδα πριν από την αυτοκτονία του, κάτι που σημαίνει ότι τα συμπτώματα μπορεί να άλλαξαν πριν από το θάνατό του.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε πως ο ηθοποιός δεν είχε πάρει κοκαΐνη ούτε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Ενώ τους μήνες πριν από την αυτοκτονία του είχε εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης, το ντοκιμαντέρ συμπέρανε πως το ποτό ή τα ναρκωτικά δεν είχαν επιδεινώσει την κατάθλιψή του όταν πέθανε.

Η διάθεσή του ελεγχόταν από την mirtazapine που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταθλιπτικών διαταραχών, ενώ στο αίμα του υπήρχε και levodopa που χρησιμοποιείται για το Πάρκινσον.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.