«Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα, ούτε θέτουμε»

Το πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Άγκελα Μέρκελ περιγράφει το Μαξίμου, σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας, προσέρχεται με τελεσίγραφο.

«Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα, ούτε θέτουμε»

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως βάση και τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα, έτσι και δεν θέτει.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) η κυβέρνηση κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με στόχο να καταγραφεί μέσα στις επόμενες ώρες πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει «ενδιάμεση συμφωνία» μέσα στον Απρίλη με τους εταίρους, δηλαδή εντός της προσεχούς εβδομάδας και ενδεχομένως σε ένα έκτακτο Εurogroup.

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό ραντεβού, στις 16.30 σήμερα το απόγευμα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Aνγκελας Μέρκελ και στη συνέχεια του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον Eλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς λίγες ώρες αργότερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν στη Ρίγα της Λετονίας (αύριο πρωί) και για το ελληνικό ζήτημα.

Εγκυρότατες πληροφορίες τονίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα, να επιδιώξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στον Απρίλη – που σημαίνει ότι στοχεύει σε μία νέα συνεδρίαση του Eurogorup, πριν εκπνεύσει ο δεύτερος μήνας της άνοιξης.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι υπάρχουν πολλές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών και ότι γι’ αυτόν τον λόγο το Brussels Group έπιασε πάλι δουλειά χθες, το επόμενο λεπτό μετά την τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

Οι πληροφορίες, δε, επιμένουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσέρχεται αύριο στη συνεδρίαση της Ρίγας μην παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις διαφωνίες, αλλά με τη βούληση να καταγραφεί κατ’ αρχάς πρόοδος των διαπραγματεύσεων, διότι έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα. Για παράδειγμα, κατά τις πολύωρες και επί μέρες συνεδριάσεις του Brussels Group στο Παρίσι, στη βίλα Σαΐντ, ετέθησαν στο τραπέζι για διαβούλευση ζητήματα που αφορούν άμεσα και στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκτός από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.