Σύσκεψη Αλ. Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο

Προηγήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ο Πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Α. Μέρκελ και Γ. Ντάισελμπλουμ

Το Μαξίμου για τα σχετικά δημοσιεύματα και τη μαύρη τρύπα των 2 δις

Θέμα της σύσκεψης που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε Eurogroup και Ecofin.

Στην συνάντηση συμμετέχουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Γιάννης Σταθάκης.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η συζήτηση, σύφμωνα με κυβερνητικές πηγές έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Επιπλεόν, ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.
Πηγή left.gr

Comments are closed.