Στο πολυνομοσχέδιο η φορολόγηση των διαφημίσεων και η αδειοδότηση των καναλιών

Mega - Ant1 - Alpha - Star - Σκάι

Στάση αναμονής από τους καναλάρχες

Πέρα της αντιπολιτευτικής στάσης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των περισσοτέρων καναλιών απέναντι στην κυβέρνηση… Άγνωστο παραμένει προς το παρόν ποια θα είναι η αντίδραση των καναλαρχών, επίσημα ως ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλά και μεμονωμένα, στην ειλημμένη απόφαση – όπως όλα συνηγορούν, της κυβέρνησης να προχωρήσει στη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, αλλά και στα ποσά που θα ζητηθούν (με εκτίμηση για έσοδα 350 εκ. ευρώ) από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είναι ήδη γνωστό στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε για το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συζητηθεί, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μέτρα, μεταξύ των οποίων θα είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με στόχο να εισπραχθούν 350 εκ. ευρώ, αλλά και η φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων με στόχο έσοδα περίπου 50 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αν και για το τελευταίο οι καναλάρχες έχουν αντιδράσει απειλώντας ακόμη και με απώλεια θέσεων εργασίας, για το πρώτο κρατούν στάση αναμονής, μέχρι να συγκεκριμενοποιηθούν τα ποσά που θα ζητηθούν για τις άδειες, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας και φυσικά τα ραδιόφωνα.

Comments are closed.