Ποιος φοβάται την ολομέλεια της ΕΕΤΤ;

ΕΕΤΤ

Για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ξεσηκώσει η κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της ΕΕΤΤ, για τη διακοπή του ψηφιακού σήματος την Τρίτη το πρωί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. είναι μεταξύ άλλων επιφορτισμένη με τον έλεγχο των όρων της σύμβασης του ψηφιακού παρόχου με την πολιτεία. Στο πλαίσιο αυτό η ανεξάρτητη αρχή, έχει αρκετές φορές εκδώσει, ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των περιοδικών ελέγχων που πραγματοποιεί, στους οποίους  πιστοποιείται “η καλή λειτουργία και πλήρης κάλυψης -βάσει των προβλεπομένων από το νόμο- του ψηφιακού σήματος”.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται και οι ανακοινώσεις που εκδίδονται από την αρχή έχουν ουσιαστικά διαψεύσει τους ισχυρισμούς, μερίδας ιδιοκτητών περιφερειακών καναλιών -με ίδιο συμφέρον-, τοπικών παραγόντων αλλά και πολιτευτών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για κακή λειτουργία στο θέμα της ψηφιακής, με προφανή στόχο να βρεθεί έρεισμα για αλλαγή της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τον ψηφιακό πάροχο. Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση αυτή υπεγράφη μετά από Διεθνή Διαγωνισμό που διεξήγαγε η ΕΕΤΤ, το Φεβρουάριο του 2014.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της αρχής Κωνσταντίνος Λουρόπουλος έχει θέσει ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, την παραίτησή του, στη διάθεση της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την αλλαγή του συνόλου της Ολομέλειας.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση
Για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω του κ Σπίρτζη, στη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το πρόβλημα που υπήρξε με τη διακοπή προγράμματος, κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα αιχμήρη ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού, καθώς το κόμμα στην τοποθέτηση του τονίζει ότι ο λόγος που ζητούνται οι παραιτήσεις, είναι καθαρά προσχηματικός αφού είναι σαν να ζητείται η παραίτηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για black out στη ΔΕΗ.

Όπως τονίζει το Ποτάμι περαιτέρω, αντί ο αναπληρωτής υπουργός “να ζητήσει ενημέρωση και να μεριμνήσει για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος που αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη της ΕΕΤΤ, εκδίδει δελτία τύπου ζητώντας παραιτήσεις για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΕΤΤ με βάση την κοινοτική νομοθεσία είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή και οφείλει να ενεργεί ανεξάρτητα και να μη ζητεί ούτε να λαμβάνει οδηγίες ή να δέχεται πιέσεις από κανέναν άλλο φορέα σε σχέση με την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων που της ανατίθενται”.

Κλείνοντας το Ποτάμι, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό ότι ενδεχομένως “έχει ήδη στο μυαλό του τα κομματικά στελέχη που θέλει να τοποθετήσει στην ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της λογικής των “δικών μας παιδιών” που είναι κυριάρχη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως αποδείχθηκε στην Παιδεία, την Υγεία και στους οργανισμούς του δημοσίου”.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ -από τα σπλάχνα του οποίου προέρχεται- για τον κ Σπίρτζη, καθώς το κόμμα κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό ότι “σπεύδει να προσφέρει αποδείξεις νομιμοφροσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε υπουργό”, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η ανεξάρτητη διοικητική αρχή έχει αυτοτέλεια και τα μέλη της απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.
Πηγή mediacell.gr

Comments are closed.