Τη Δευτέρα συνεχίζεται το Brussels Group

Brussels Group

Επιμένει για τα εργασιακά το ΔΝΤ, “παράξενη εμμονή” σχολιάζει το Μαξίμου

Τη Δευτέρα συνεχίζονται οι εργασίες του Brussels Group, ενώ για άλλη μια φορά οι αξιώσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση να “απελευθερώσει” τις ομαδικές απολύσεις και να μην επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας έθεσαν σε κίνδυνο το “εποικοδομητικό πνεύμα” που επικρατούσε στις διαπραγματεύσεις.

«Είναι παράξενη η επιμονή και η εμμονή, κυρίως από το ΔΝΤ» σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη- εμπλοκή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων και συντονιστή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Για εμάς, ομαδικές απολύσεις και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αποτελούν παραπάνω από κόκκινη γραμμή» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει προσκομίσει στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και πίνακες που επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη ωφελείται από ρυθμίσεις, όπως αυτές που έχει προγραμματίσει να θεσπίσει η νέα κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της επταμελούς ελληνικής αποστολής και των εκπροσώπων των θεσμών πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, υπάρχουν αρκετά θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων, ωστόσο στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.