Γ. Σακελλαρίδης στο μπρίφινγκ: Σημαντική πρόοδος, αλλά “έχουν και οι πιστωτές συνιστώσες”

Γ. Σακελλαρίδης στο μπρίφινγκ: Σημαντική πρόοδος, αλλά "έχουν και οι πιστωτές συνιστώσες"

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Αυγής» της Κυριακής για συμφωνία «πακέτο», ταυτόχρονα δηλαδή μικρή (του Απριλίου) και μεγάλη (Ιουνίου) ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα ή στις αρχές Ιουνίου.

Συγχρόνως, η κυβέρνηση ζητά και εργάζεται για το σκοπό αυτό, για απελευθέρωση της ρευστότητας –και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξάλλου, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις είναι «διαβατήριο» για αυτή τη συνολική συμφωνία.

Στην ουσία της διαπραγμάτευσης – όσα, φυσικά, μπορούσαν να λεχθούν για μια διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο», χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό του για τη στάση κάποιων από τους δανειστές: «Υπάρχουν συνιστώσες μεταξύ των πιστωτών», σημείωσε σε μια φράση του που θα… μείνει. Φράση –κλειδί, επίσης, και ο απόλυτος σεβασμός της λαϊκής εντολής και των «κόκκινων γραμμών» που η κυβέρνηση έχει θέσει. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση, τόνισε εξάλλου.

Ταυτοχρόνως εξήρε την ομαδική δουλειά κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας, διαψεύδοντας φήμες είτε για υπουργούς που έχουν πέσει σε δυσμένεια (π.χ. Βαρουφάκης) είτε για υπουργούς που ακολουθούν προσωπική στρατηγική.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος επί μία ώρα έδωσε απαντήσεις σε ό,τι του τέθηκε, κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση για ενημέρωση, που ήταν και ένα από τα θύματα της μνημονιακής πολιτικής.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.