1η Γιορτή της Κάνναβης

1η Γιορτή της Κάνναβης

Athens Cannabis Protestival Σάββατο 3 το μεσημέρι με 1 το βράδυ Πλατεία Συντάγματος

ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών
Νομιμοποίηση θεραπευτικής και ψυχαγωγικής χρήσης/ αυτοκαλλιέργειας Κάνναβης
Μείωση της βλάβης των εξαρτήσεων
Θεραπεία και πρόληψη, όχι φυλακίσεις και καταστολή

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης, θα είναι μια συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι με 1 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March. Ενημέρωση, δρώμενα και μουσική από τους:

* RAW Stage *

Direct Connection sound system, Fleck, MuchaTrela, Swingueira live percussion, Ν.Ο.Ε., Vlastur, Dub Riots, Big Shine, Rankin Johnny, Sunjaman, JuniorX, Ntavelis, A@H2O, DJLiahn, Bwana, DJ Seou, Selector Nesta, Sissy Stardust & Crystal Zero, Mc Bredda Ahmed Ali.

Προβολές από το Void Optical Art Laboratory.

Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ εξελίσσεται και μεταλλάσσεται, γειώνεται και επανακαθορίζει την πολιτική του δράση, ορμώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την κάνναβη. Το Σάββατο 9 Μαΐου, 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού, καλούμε σε μια μαζική συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουμε με χαμόγελα και τραγούδια τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Μια γιορτή για την ειρήνη, την απελευθέρωση, την αξιοπρέπεια και την αλήθεια.

Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις. Σπέρνουμε την αλήθεια γιατί είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.

Δεν προπαγανδίζουμε τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, αντίθετα θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και στην πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Να ενημερώσουμε ότι οι αντι-ναρκωτικές πολιτικές που ακολουθούνται κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις ουσίες, ενώ υπάρχουν άλλες δοκιμασμένες προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη και τη θεραπεία αντί για την καταστολή και τη φυλάκιση, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των ασθενών στην επιλογή της θεραπείας τους με το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο, από την στιγμή μάλιστα που δεν προκαλεί βλάβη σε άλλο άνθρωπο.

Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή. Στείλαμε ότι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα.

Τώρα ανοίγουμε ένα άλλο, τον τελικό, μέχρι να πάρει την μορφή που αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, η νομοθεσία της Ελλάδας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των χρηστών ουσιών.

Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης. Φτάνει πια με την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό.

Comments are closed.