Σε πλήρη ετοιμότητα για τη διακομιδή των εγκαυματιών

Ανακοίνωση ΕΚΑΒ για το ατύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ

Ανακοίνωση ΕΚΑΒ για το ατύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ

Κατά το συμβάν που σημειώθηκε στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε. όπου τραυματίστηκαν εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας, δεν εκλήθη το Ε.Κ.Α.Β. για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής, αφού οι πρώτες διακομιδές πραγματοποιήθηκαν με ιδιόκτητα μέσα των ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε..

Μόλις το Συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. πληροφορήθηκε το συμβάν, προέβη σε επικοινωνία με τα Διυλιστήρια Ασπρoπύργου προς επιβεβαίωση του περιστατικού και παράλληλα έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα κοντινά, στην περιοχή, ασθενοφόρα ενώ –προληπτικά- εστάλησαν επι τόπου δύο (2) Κινητές Μονάδες Ασθενοφόρων με τη συνοδεία Γιατρού και δύο (2) απλά Ασθενοφόρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αμεσότητα πιθανής επέμβασης.

Λίγη ώρα αργότερα το Ε.Κ.Α.Β. ενημερώθηκε, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ, για την ανάγκη πραγματοποίησης Διανοσοκομειακών διακομιδών προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εγκαυματιών ατόμων που είχαν διασωληνωθεί.

Τελικά, πραγματοποιήθηκαν δύο (2) διακομιδές εγκαυματιών ατόμων, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, προς το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και προς το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αντίστοιχα.

Comments are closed.