Συμφωνία εντός Μαΐου βλέπει κυβερνητική πηγή

Συμφωνία εντός Μαΐου βλέπει κυβερνητική πηγή

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στο Μάιο δήλωσε υπουργός, ο οποίος μετέχει στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος υπουργός ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι παραμένουν ανοικτά το ασφαλιστικό και το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ έχει υπάρξει προσέγγιση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ότι «έχει λυθεί» το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, γίνεται ενημέρωση για τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup, καθώς και συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προσήλθε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν στις Βρυξέλλες.

Στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβολίου γίνεται αποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στο χθεσινό Eurogroup, μετά τη δήλωση πρόοδου που πήρε η Αθήνα.

Στόχος είναι να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Την αρχική εισήγηση έκανε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αξιολογώντας τη δήλωση του Eurogroup σημείωναν χθες το βράδυ ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση.

Χρειάζεται, όμως, σημείωναν, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.
Πηγή in.gr

Comments are closed.