Βαρουφάκης: Δεν εννοούσα ότι δεν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο

Με μια ομάδα εφοριακών υπαλλήλων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών έπιασε κουβέντα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς βγήκε από το υπουργείο για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Βαρουφάκης: Δεν εννοούσα ότι δεν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο

Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε τον υπουργό την ώρα που συνομιλούσε με έναν νέο εφοριακό, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι νέοι εφοριακοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα τους την οικονομική τους αναβάθμιση. Η συνομιλία με τον υπουργό ξεκίνησε έξω από το υπουργείο.

Μιλώντας στις κάμερες έξω από το υπουργείο, ο υπουργός θέλησε μάλιστα να δώσει μια διευκρίνιση για τη δήλωση που έκανε το πρωί, συνομιλώντας με μια από τις συμβασιούχους καθαρίστριες που διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους. Ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε για το αν οι συμβάσεις θα ανανεωθούν και μετά τον Δεκέμβριο που θα λήξουν, είπε: «Μπορώ εγώ να σας δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;»

Ο ίδιος εξήγησε το απόγευμα ότι έκανε αυτή τη δήλωση σαν σχήμα λόγου και όχι με πολιτικό περιεχόμενο. «Είπα ότι δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο όπως θα έλεγα δεν ξέρω αν θα πεθάνω αύριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία υπογραμμίζοντας πως φθάνουν στο σημείο να μας λένε «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700». «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών .

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.