Σε απευθείας μετάδοση η Εξεταστική για τα Μνημόνια

Ανοιχτές θα είναι οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της, ύστερα από διαφωνίες που είχε εκφράσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε απευθείας μετάδοση η Εξεταστική για τα Μνημόνια

Την πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις τόσο από το Κανάλι της Βουλής όσο και από το Διαδίκτυο υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ενώ ΝΔ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προτείνει να είναι κεκλεισμένων των θυρών και να δίνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ωστόσο, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που είναι κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Ανδρέας Λοβέρδος ανάρτησε στο twitter ότι ο ίδιος πρότεινε την απόλυτη και άμεση δημοσιότητα του θέματος.

Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο θα πρέπει, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι 6 Οκτωβρίου, με δυνατότητα, αν χρειαστεί, δίμηνης παράτασης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.