Αναστάτωση στον Τύπο από απολύσεις

Αναταραχή επικράτησε χθες στον χώρο του Τύπου και ειδικά σε «Πήγασο» και τον «ΔΟΛ» μετά την απόφαση της ΕΠΗΕΑ να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, στην οποία συμμετέχουν ΕΣΗΕΑ (δημοσιογράφοι) και ΕΤΗΠΤΑ. Αιτία οι πρόσφατες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα δύο συγκροτήματα.
Επίσης, η ΕΤΗΠΤΑ κήρυξε 24ωρη απεργία στην «Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε» αντιδρώντας στις απολύσεις τεχνικών. Επίσης η ΕΤΗΠΤΑ κήρυξε 24ωρη απεργία στη “Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.” και στη “ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.” αντιδρώντας στις απολύσεις τεχνικών. Οι τρεις ενώσεις χαρακτηρίζουν τις απολύσεις “αναίτιες και αδικαιολόγητες” και ζητούν την άμεση ανάκλησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις του «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΥ» κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στη «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε », οι απολύσεις προκάλεσαν γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων, που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συνέλευση αναφέρεται:

«Eκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που έχασαν τη δουλειά τους. Ζητάμε να ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν κοινοποιηθεί και να σταματήσει κάθε σχέδιο για νέες απολύσεις στο μέλλον.

Οι απολύσεις στη “Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” και στη “ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ” δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα απολύσεων στα εκδοτικά συγκροτήματα και γενικά στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στηρίζουμε την απεργία που κήρυξαν τα σωματεία ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ. Εκφράζουμε τη θέλησή μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δηλώνουμε ότι δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση”.

Η «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ στο συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της ΕΤΗΠΤΑ την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων του.

(Αναδημοσίευση από enet.gr)

Comments are closed.