Το μεγαλύτερο φιάσκο στην συνδικαλιστική ιστορία

Ξαφνικά την Τετάρτη το βράδυ χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς να γίνουν γενικές συνελεύσεις στις εφημερίδες οι δημοσιογράφοι στο ΔΟΛ και Πήγασο βρέθηκαν μπροστά σε μια απεργιακή κινητοποίηση που αφορούσε μόνο αυτά τα δύο μαγαζιά. Πριν προλάβουν καλά καλά να καταλάβουν τι έγινε ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εργαστούν όλοι μέχρι τις 6 το πρωί για να βγάλουν το φύλλο της Πέμπτης αλλά και το Κυριακάτικο.

Αποτέλεσμα; Πανικός, άγχος και φυσικά έντονος εκνευρισμός ο οποίος οδήγησε σε δύο τραγικά αποτελέσματα. Από τη μια πλευρά οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν μεταξύ τους και άρχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο και να δημιουργούνται πρωτοφανείς εντάσεις ακόμη και προπηλακισμοί!
Από την άλλη πλευρά η απόφαση έτσι όπως πάρθηκε επέτρεψε στην εργοδοσία να βγάλει τα πολυβόλα στο πεδίο της μάχης και οι εργαζόμενοι να πρέπει να αντιπαρατεθούν στα πολυβόλα (βλέπε λουκέτο στο ΒΗΜΑ) με γυμνά χέρια και σε κατάσταση διάσπασης ανάμεσα τους. Αποτέλεσμα; Συντριπτική καταδίκη της ΕΣΗΕΑ μέσω επίσημων ψηφισμάτων και στα 2 μεγαλύτερα μαγαζιά της χώρας!

Την Πέμπτη μέρα απεργίας υποτίθεται οι εργαζόμενοι ειδοποιούνται από νωρίς το πρωί ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη και να είναι stand by για να εργαστούν. Αποτέλεσμα; οι εργαζόμενοι σε 6 εφημερίδες και καμιά 20αριά περιοδικά στήθηκαν πέριξ των γραφείων επί ώρες και περίμεναν το “σύνθημα”. Ανεπισήμως το σύνθημα δόθηκε γύρω στις 6 και επισήμως γύρω στις 9 με αποτέλεσμα να τρέχουν και όλη την Πέμπτη και φυσικά να μην επιστρέψουν σπίτια τους αφού ως γνωστόν την Παρασκευή τα ημερήσια κλείνουν νωρίς το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται από τις 9-10 στα γραφεία τους!

Με απλά λόγια: Πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι από την Τετάρτη το πρωί τρέχουν πανικόβλητοι χωρίς σταματημό μέχρι την Παρασκευή αργά τη νύκτα που θα κλείσουν τα Κυριακάτικα. Στο ενδιάμεσο έχουν πυροδοτηθεί ανάμεσα τους απίστευτες κόντρες και έχει διαταραχτεί για τα καλά η ηρεμία, αλλά και η ψυχική ομόνοια ανάμεσα στους εργαζομένους. Παράλληλα έχουν βγει ψηφίσματα καταδίκης του σωματείου και όλα αυτά για μια απεργία που τελικά δεν έγινε ποτέ!!!!!!!!!
Θερμά συγχαρητήρια στα διασωματειακά, τα σωματειακά, τις ενώσεις, τις παραενώσεις, τους εκπροσώπους και όλους όσοι σκέφτηκαν, αποφάσισαν και υλοποίησαν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο είναι δεδομένο ότι γράφτηκε πλέον στην ιστορία.

Comments are closed.