Το πρόσχημα των εκδοτών δεν είναι άλλοθι για την κυβέρνηση

Το πρόσχημα των εκδοτών δεν είναι άλλοθι για την κυβέρνηση

Μενού απολύσεων και μειώσεων για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Κι όμως μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών υπάρχει ένα σημείο σύγκλισης, ένα σημείο που τους βολεύει να συμφωνούν – φυσικά, για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά! Το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από το λόγο για τον οποίο υποτίθεται απολύεται κόσμος και κοσμάκης, αυτήν την περίοδο από κανάλια και εν γένει από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ!

Με άλλα λόγια μπορεί να βολεύει την κυβέρνηση και τους καναλάρχες, καθώς επίσης και συνολικά τα αφεντικά των media, να φαίνεται στην κοινωνία ότι οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους (βλ ΑΝΤ1 κ.α) αιτία είναι η σύγκρουση των δυο… Αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Και εύλογα αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο η κυβέρνηση ανέχεται να παίζει αυτό το παιχνίδι! Γιατί τη βολεύει να ισχυρίζεται στην κοινωνία ότι οι καναλάρχες εκβιάζουν με απολύσεις… Αφού ως γνωστόν οι απολύσεις στον ΑΝΤ1 ή αλλού, αλλά και οι μειώσεις μισθών που γίνονται και θα γίνουν, δεν είναι αποτέλεσμα του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ που βρίσκεται σε διαβούλευση… Αλλά λόγω ενός συνδυασμού πραγμάτων, με βασικό πυρήνα τον τρόπο του επιχειρείν των ελλήνων μιντιαρχών που βασίζονταν στα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών, με αποτέλεσμα το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και μη, να απειλούνται από τη μαύρη τρύπα του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν… Φυσικά η οικονομική κρίση ταρακούνησε σαν τεκτονικός σεισμός το σαθρό οικοδόμημα που στηριζόταν σε αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή, δηλαδή, κυβερνήσεις και τράπεζες… Με συνέπεια σήμερα, οι μιντιάρχες στην ουσία να αρνούνται να στηρίξουν τα «μαγαζιά» τους με τα εκατομμύρια που τους δόθηκε η ευκαιρία να βάλουν στην τσέπη τους. Για αυτό πλέον βλέπουμε τα άλλοτε ισχυρά μεγάλα κανάλια, αλλά και ιστορικές εφημερίδες να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι ή να απειλούνται με λουκέτο!

Ως εκ τούτου οι απολύσεις θα γίνονταν, ανεξάρτητα από το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ή από το αν ζήτησε να πληρώσουν τα τέλη συχνοτήτων! Δηλαδή και τελείως άπραγη να καθόταν η κυβέρνηση στο θέμα των ΜΜΕ, οι μιντιάρχες, και θα απέλυαν και θα μείωναν μισθούς και θα έκλειναν τα «μαγαζιά» τους!

Συμπέρασμα: είναι σαφές ότι οι καναλάρχες και εν γένει οι μιντιάρχες βολεύονται να κρύβουν την αλήθεια, λέγοντας ότι απειλούνται από την κυβέρνηση … Το αντίθετο, δεν είναι κατανοητό!

Comments are closed.