Η κρίση υπονομεύει την ανταγωνιστική θέση του MEGA

Mega logo

Η είσοδος του MEGA στη νέα εποχή που βασικό χαρακτηριστικό της θα είναι  η οικονομική συρρίκνωση του καναλιού με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο προγράμματος, προσωπικού και αμοιβών… Σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια διακριτική αλλαγή στο ύφος, αλλά και στη θέση του σε επίπεδο ανταγωνισμού. Για παράδειγμα, ενώ η ενημέρωση παραμένει προνομιακό πεδίο του σταθμού, κυρίως λόγω παράδοσης πια, δεν αναμένεται να ενισχυθεί την επόμενη σεζόν, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον ΣΚΑΙ που πλέον ρίχνει όλο το βάρος του στην ενημέρωση και φυσικά την ΕΡΤ από την οποία θα δεχθεί ισχυρή πίεση. Με άλλα λόγια, συνειδητά “υπονομεύεται” η ανταγωνιστική του θέση, επιλέγοντας, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και ψυχαγωγίας, μια low profile εκδοχή προγράμματος με ένα μείγμα εκπομπών χαμηλού budget και κυρίως χωρίς νέες τηλεοπτικές προτάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική νέα πρόταση εκπομπής του σταθμού την επόμενη σεζόν στην ουσία είναι “δανεική” από κανάλια άλλου ύφους, όπως το “Ε TV”… Αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο πρόγραμμα του MEGA θα ενταχθεί ένα καθημερινό μαγκαζίνο με ρεπορτάζ και σχολιασμό της επικαιρότητας τύπου infotainment που θα το παρουσιάζουν δυο πρόσωπα, ενώ η εκπομπή θα υπάγεται στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Επίσης με την επιλογή της Ντορέττας Παπαδημητρίου για την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του καναλιού, είναι σαφές ότι οι υπεύθυνοι αδιαφορούν για τον ανταγωνισμό και παραδίδουν την πρώτη θέση στο δίδυμο του ΑΝΤ1! Μάλιστα, με δεδομένο ότι το concept της εκπομπής επικεντρώνεται αποκλειστικά πλέον στο γυναικείο κοινό προδίδει τη διάθεση των υπευθύνων του καναλιού να αποχωρήσουν από το “τηλεοπτικό” champions league για άλλα μικρότερου βεληνεκούς πρωταθλήματα!
Γεγονός που επιβεβαιώνεται κι από την απόφαση για συρρίκνωση της μυθοπλασίας, δηλαδή των σειρών, οι οποίες – μια ή δυο, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του καναλιού από το Γενάρη του 2016. Ενώ την ίδια ώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το lead in του δελτίου ειδήσεων δεν θα είναι σειρά, αλλά κάποια άλλη τυπολογία προγράμματος χαμηλού κόστους.

Comments are closed.