Εντάξει Μέρκελ και Κομισιόν το τερμάτισαν!

Εντάξει Μέρκελ και Κομισιόν το τερμάτισαν!

Είναι δεδομένες οι διαχρονικές παθογένειες μας, οι ελλείψεις μας, οι κομπίνες μας, το ανεπαρκές αλλά και με εγκληματικές ευθύνες πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, αλλά είναι δεδομένες και οι ευθύνες των ευρωπαίων συνεταίρων, εταίρων και δανειστών μας που όχι μόνο ανέχτηκαν αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπέθαλψαν τα εγκλήματα που συνέβαιναν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τελικά φτάσαμε όπως φτάσαμε σε αυτή τη συνθηκολόγηση, εκβιασμό, παράδοση άνευ όρων όπως θέλετε πείτε το και ξαφνικά οι ευρωπαίοι κάνουν στροφή 180 μοιρών και λένε τώρα τα αντίθετα από ό,τι έλεγαν μέχρι χθες!

Οταν ο Τσίπρας ζητούσε συμφωνία γέφυρα, επί μήνες οι ευρωπαίοι και ειδικά η Γερμανία έλεγαν μονότονα ότι αυτό δεν γίνεται. «Μόνο συνολική συμφωνία είναι αποδεκτή και σύμφωνη με τα ευρωπαικά δεδομένα» έλεγαν. Οταν ο Τσίπρας μιλούσε για πολιτική συμφωνία, η Μέρκελ και η Κομισιόν μονότονα έλεγαν στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής συμφωνίας και έλεγαν στον Τσίπρα «βρές τα με την Τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια γιατί αν δεν τα βρεις μαζί τους δεν γίνεται τίποτε». Και ξάφνου χθες η Μέρκελ εμφανίζεται στον Τσίπρα και του λέει «έλα μωρέ πάρτε μια συμφωνία γέφυρα και βλέπουμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος να γίνει η συνολική συμφωνία αργότερα» και η Κομισιον πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι δεν έχει σημασία η συμφωνία με την Τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια, σημασία έχει να υπάρξει πολιτική συμφωνία η οποία μένει να γίνει σε επόμενο στάδιο.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν και τι θα κάνουν μόλις ανακοινωθούν εκλογές που όπως και να το κάνουμε θα δημιουργεί ένα κάποιο κενό αέρος στη συμφωνία, αν τελικά αυτή ολοκληρωθεί και ψηφιστεί τα επόμενα 24ωρα.

Comments are closed.