Λαγκάρντ: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα

Δεν αρκούν μόνο οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι της να προχωρήσουν σε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, επισημαίνει σε δήλωσή της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χθες, Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Λαγκάρντ: «Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο»

Καλωσορίζουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα, είπε, επίσης, η κ. Λαγκάρντ, τονιζόντας ότι είναι πεπεισμένοι ότι δεν αρκεί να δράσει μόνη της, χρειάζεται οι ευρωπαίοι εταίροι να αποφασίσουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα, επανέλαβε όμως για μια ακόμα φορά τις επιφυλάξεις του Ταμείου σχετικά.

Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της είναι «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» είπε, επίσης, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ίδια επισήμανε ότι ενθαρρύνθηκε από την προφανή δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε την θέση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κάλεσε δε να υπάρξει «σημαντική ελάφρυνση του χρέους».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί με στόχο να διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.