Ευάγγελος Ν.Αθηναίος (1934-2015)

Ευάγγελος Ν.Αθηναίος (1934-2015)

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Ένας εκλεκτός άνθρωπος, ένας μοναδικός σύντροφος, ένας από τους εξαιρετικούς οικογενειακούς φίλους, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, πριν της Παναγίας. Χάσαμε, οι πολλοί που τον τιμούσαμε και αγαπούσαμε, τον Ευάγγελο Ν.Αθηναίο, σύντροφο της Ελένης Γκάτσου-Αθηναίου, Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, σκληρές περισσότερο από  την αίσθηση του κενού, αναλογίζεσαι τις αρετές του ανθρώπου που έφυγε και εύχεσαι να ζήσεις κι εσύ, όπως έζησε εκείνος: Φύσει ευγενής και βαθύτατα γλυκός χαρακτήρας, με πλούσια παιδεία και εξαιρετική πέννα, άνθρωπος με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, να μεταδίδει στους συνανθρώπους του με την πειθώ του δικού του παραδείγματός, τί σημαίνει μία φωτεινή προσωπικότητα, τί χαρακτηρίζει ένα φωτεινό άνθρωπο.

Ο Ευάγγελος Ν. Αθηναίος, Πειραιώτης πιστός, απεφοίτησε από την Πάντειο, στην οποία υπήρξε διδάκτωρ. Εργάσθηκε επί σειρά ετών στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου διετέλεσε διευθυντής. Το πάθος του ήταν γιά την εκπαίδευση, όλως δε ιδιαιτέρως γιά τη Ναυτική Εκπαίδευση. Αφήνει πλούσιο συγγραφικό έργο (βιβλία-αρθρογραφία από τα “Ναυτικά Χρονικά” και αλλού) με τελευταίο του βιβλίο, το “Καπετάν Ανδρέας Ζέπος” που κυκλοφόρησε το 2013.

Ο αδόκητος θάνατος του στερεί αυτούς που τον αγαπούσαν ή είχαν απλώς την τύχη να τον γνωρίσουν, από τη φυσική του παρουσία. Αλλά θα βρίσκουν πάντοτε τον Ευάγγελο Ν. Αθηναίο οδηγό στο βίο τους,να τους διδάσκει την εγκράτεια, την αίσθηση του μέτρου, να τους δείχνει το δρόμο του διαλόγου, την ανθρωπιά, την ορθοφροσύνη και τη δίκαιη κρίση.

Στη σύζυγό του και την οικογένειά του, ο καθένας εύχεται να αντλούν δύναμη και έμπνευση από τα βήματα του δικού τους ανθρώπου που έφυγε, του οποίου τα αποτυπώματα μίας λαμπρής πορείας στη ζωή θα μένουν ανεξίτηλα στην πορεία του χρόνου.

Η κηδεία του Ευάγγελου Ν. Αθηναίου θα γίνει αύριο, Δευτέρα- 17 Αυγούστου και ώρα 16:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου και η ταφή από το Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε Βαγγέλη.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Comments are closed.