Μέρκελ: Η Λαγκάρντ θα πιέσει για συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα χρηματοδότηση

Μέρκελ: Η Λαγκάρντ θα πιέσει για συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα χρηματοδότηση

Την άσκηση πίεσης εκ μέρους της Κριστίν Λαγκάρντ προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δηλώνει ότι περιμένει η Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο δίκτυο ZDF, η Γερμανίδα καγκελάριος αποκλείει πάντως εκ νέου «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όμως λέει ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων και μείωση των επιτοκίων.

«Το ΔΝΤ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις. Υποστηρίζει [τη συμφωνία για την Ελλάδα]» δήλωσε η Μέρκελ στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, προσθέτοντας: «Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κ. Λαγκάρντ θα γίνει πραγματικότητα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε παράλληλα ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται με φόντο την ψηφοφορία της Τετάρτης στην Μπούντεσταγκ.

Η Μέρκελ γνωρίζει ότι η συμφωνία για το τρίτο ελληνικό πακέτο θα υπερψηφιστεί, όμως βλέπει τον κίνδυνο διευρυμένης ανταρσίας από τους δικούς της βουλευτές.
Πηγή in.gr

Comments are closed.