Σκουρλέτης: Προσωρινή διακοπή εργασιών στις Σκουριές

Σκουρλέτης

Την απόφασή του να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Κατόπιν αυτού, διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες στις Σκουριές.

Για το ζήτημα ενημερώθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

«Η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό σχόλιο που εξέδωσε.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις  κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες».

Εξ άλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε διεξοδική συζήτηση για τις παρεμβάσεις του υπουργείου που έχουν γίνει και αυτές που έχουν δρομολογηθεί. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι εξελίξεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό.
Πηγή in.gr

Comments are closed.