Στον Πειραιά οι 2.500 ψυχές του «Ελ. Βενιζέλος»

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 έδεσε λίγο μετά τις 9 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας περίπου 2.500 Σύριους πρόσφυγες από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο Πειραιά οι 2.500 ψυχές του «Ελ. Βενιζέλος»

Στην πύλη Ε-1 υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρο. Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη μεριμνήσει και έξω από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκονται λεωφορεία του Οργανισμού που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον ηλεκτρικό σταθμό.

Έξω από το πλοίο βρίσκονται μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας προκλήθηκε διπλό κομφούζιο, αφενός με τον τελικό προορισμό του πλοίου και αφετέρου με το είδος της ναύλωσης του πλοίου της ΑΝΕΚ από τα συναρμόδια υπουργεία.

Στο πρώτο θέμα, αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το πλοίο θα δέσει τελικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι το πλοίο θα κατευθυνθεί προς τον Πειραιά

Στο δεύτερο, σύμφωνα με στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο – αλλά όχι και τη μεταφορά τους: Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.