Σκουριές: Τις “θέσεις εργασίας” επικαλείται η Eldorado Gold, δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά

Σκουριές: Τις "θέσεις εργασίας" επικαλείται η Eldorado Gold, δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά

Τους εργαζόμενους βάζει για άλλη μια φορά μπροστά προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Χαλκιδική η Eldorado Gold. Σε ανακοίνωσή της, προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από την ανάκληση των τεχνικών μελετών.

“Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός”, υποστήριξε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ. Πρόσθεσε ακόμη ότι η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης “προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική”.

Όπως ανέφερε ο Π. Ράιτ, η δραστηριότητα σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά. “Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική, λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας” κατέληξε.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.