Αυτοπυροβολήθηκε ο εκτελεστής των δημοσιογράφων – ήταν απολυμένος συνάδελφος

Αιματηρό ήταν και το φινάλε της «στον αέρα» εκτέλεσης δύο δημοσιογράφων στην Βιρτζίνια το πρωί της Τετάρτης, καθώς ο άνδρας που καταδιωκόταν από την Αστυνομία έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Αυτοπυροβολήθηκε ο εκτελεστής των δημοσιογράφων - ήταν απολυμένος συνάδελφος

Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού έπεσαν νεκροί το πρωί της Τετάρτης στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, από τα πυρά ενός άνδρα που όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ήταν πρώην εργαζόμενος του ίδιου καναλιού.

Ο 41χρονος Βέστερ Φλάναγκαν αυτοπυροβολήθηκε και τραυματίστηκε ώρες μετά, ενώ η αστυνομία καταδίωκε το όχημά του σε αυτοκινητόδρομο. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Οι νεκροί είναι η 24χρονη δημοσιογράφος Αλισον Πάρκερ και ο 27χρονος καμεραμάν Ανταμ Γουόρντ του WDBJ7, συνεργαζόμενου καναλιού του δικτύου του CBS στο Ροανόκε της Βιρτζίνια.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και η γυναίκα που έδινε εκείνη την ώρα συνέντευξη. Πρόκεται για την Βίκι Γκάρντνερ, διευθύνουσα σύμβουλο του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου. Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει γίνει γνωστή.

Η επίθεση έγινε στο Μπριτζγουότερ Πλάζα, ένα εμπορικό κέντρο κοντά στη λίμνη του Ορους Σμιθ και προβλήθηκε ζωντανά από το κανάλι, που δεν πρόλαβε να διακόψει την σύνδεση. Με την κάμερα πεσμένη στο έδαφος, εμφανίστηκε η εικόνα ένας άνδρας με σκούρα ρούχα και όπλο στο δεξί του χέρι να το έχει στραμένο προς τον χτυπημένο καμεραμάν.

Ανέβασε και βίντεο με την εκτέλεση
Λίγες ώρες αργότερα, κάποιος «ανέβασε» στο διαδίκτυο βίντεο με την εκτέλεση από την οπτική του εκτελεστή, σε λογαριασμούς στο Twitter και το Facebook με το όνομα Μπράις Γουίλιαμς.

Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ο Φλάναγκαν στα θέματα που προέβαλε ο σταθμός, όσο εργαζόταν εκεί.

Λίγο αργότερα τα βίντεο «κατέβηκαν» αλλά χρήστες πρόλαβαν να κρατήσουν αντίγραφα, στα οποία εικονίζεται καθαρά κάποιος να προσεγγίζει τους δύο δημοσιογράφους και τη γυναίκα και να τους σημαδεύει με πιστόλι.

Αργότερα ο WDBJ7 ανέφερε ότι ο Φλάναγκαν ήταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί πριν από μία διετία.

Αυτοπυροβολήθηκε εν κινήσει
Επίσης, έκανε γνωστό ότι ενώ κινείτο με ενοικιασμένο όχημα σε αυτοκινητόδρομο, τον πλησίασαν οχήματα της αστυνομίας και τότε αυτοπυροβολήθηκε.

Το όχημα το ενοικίασε στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Ροανόκε, όπου είχε αφήσει το δικό του αυτοκίνητο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρχικά τον εντόπισαν και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός επιτάχυνε και άρχισε η καταδίωξη.

«Λεπτά αργότερα, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με το στηθαίο. Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το αυτοκίνητο βρήκαν τον Φλάναγκαν με τραύμα από πυροβόλο όπλο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε παρακείμενο νοσοκομείο με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.