Η Ζωή έβαλε νέα μέλη σε Επιτροπή με στόχο Στουρνάρα και πρακτικά της σύσκεψης αρχηγών

Τους Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνη Βαρουφάκη και Βασίλη Χατζηλάμπρου όρισε ως επιπρόσθετα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Πρόεδρος της Βουλής, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 20 με στόχο να πετύχει απαρτία.

Ζωή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει την προσπάθειά της να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ζητηθούν επισήμως από την Προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, αλλά και να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της Siemens ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, ακόμη και με βίαιη προσαγωγή.

Παρά την «αδιαφορία» των κομμάτων να απαντήσουν σε επιστολή της που τόνιζε ότι πρέπει να διοριστούν νέα μέλη, μετά την δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας και την αλλαγή των συσχετισμών στη Βουλή, η κ.Κωνσταντοπούλου βρήκε τον τρόπο.

Ως Πρόεδρος της Βουλής αλλά και της συγκεκριμένης Επιτροπής, διόρισε μόνη της τρία ακόμη μέλη από το ΣΥΡΙΖΑ, διαλέγοντας για το ρόλο αυτό πρωτοκλασάτους «διαφωνούντες», τους κ.κ. Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνη Βαρουφάκη και Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Ετσι πλέον στην 20μελή επιτροπή περιλαμβάνονται η ίδια η κ.Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος από τη Λαϊκή Ενότητα, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου από το ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που για να υπάρξει απαρτία χρειάζεται το ένα τέταρτο, δηλαδή πέντε άτομα.

Ωστόσο, όπως φάνηκε στη συνέχεια αυτό δεν επετεύχθη, καθώς παρίστανται τέσσερις.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.