Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους η Αγροτική Τράπεζα

Συνέντευξη Παναγιώτη Νικολούδη στην ΕΡΤ1

Δηλώσεις Παναγιώτη Νικολούδη στην ΕΡΤ1

Για σκάνδαλο στην ΑΤΕ ύψους 5 δισ. ευρώ, με πολιτικές προεκτάσεις, έκανε λόγο σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, στο πλάισιο της εκπομπής της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά.

Ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους», χαρακτήρισε την υπόθεση ο κ. Νικολούδης, υπογραμμίζοντας: «μιλάμε για 5 δισ. ευρώ κατ’ ελάχιστον, γιατί αν υπολογιστούν και κάποιες άλλες ζημιές ξεπερνάει τα έξι δισεκατομμύρια και αν σκεφτεί κανένας ότι σε ένα ανάλογο σκάνδαλο το περίφημο σκάνδαλο του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης τα ποσά ήταν πολύ μικρά σε σχέση με αυτό».

Ο κ. Νικολούδης διευκρίνισε ότι οι χορηγήσεις των δανείων «δεν δίνονταν σε τυχαία πρόσωπα. Δίνονταν σε επιλεγμένα πρόσωπα και φορείς, εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις και κυρίως δεν γινόταν  με κριτήρια τραπεζικά … Πάντως, η υπόθεση δεν αφορά τα δάνεια πολιτικών κομμάτων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Δεν έχουν μετρηθεί τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων. Αφορά δάνεια που δόθηκαν σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, σε επιχειρηματίες, επιλεγμένους επιχειρηματίες και σε γεωργικούς συνεταιρισμούς, κυρίως, σύμφωνα με τον ίδιο, χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.»

Σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη, «για τα πολιτικά πρόσωπα είναι σαφές ότι υπάρχει ζήτημα παραγραφής, εκτός εάν δεχτούμε μία νομική κατασκευή, που δεν είναι και τόσο αυθαίρετη, ότι έχουν συνεργήσει και στο ξέπλυμα χρήματος, που έκαναν αυτοί που πήραν τα δάνεια».

Comments are closed.