Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης: Ανόητος Σίσυφος ο Τσίπρας

Τη μη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές ξεκαθάρισε χθες ο Γ. Βαρουφάκης, δηλώνοντας πάντως πιο ενεργός από ποτέ πολιτικά, ενώ παρομοίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Σίσυφο.

Βαρουφάκης

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την αποχή του από τις εκλογές ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος αλλά δηλώνοντας πως θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και «ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο».

«Δεν θα εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρη και άκαρπη» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική».

Ερωτηθεί γιατί δεν συνεργάζεται με την Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

«Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» ανέφερε σχολιάζοντας τη συμφωνία και παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου.

«Ως παιδί θεωρούσα ανόητο τον Σίσυφο. Εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα» συμπλήρωσε.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.