Τα πρόσωπα έκπληξη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Μετακόμιση στη Βουλή: Τσίπρας και Σαμαράς αλλάζουν γραφεία

Λίγα κενά παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μπλοκάκι της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κοντά στα ήδη γνωστά ονόματα (π.χ. του Π. Μολυβιάτη για το Υπουργείο Εξωτερικών), υπάρχουν και ονόματα έκπληξη, όπως του πρώην βουλευτή της ΝΔ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (στις εκλογές του Μάιου 2012) Χρήστου Ζώη, για το Υπουργείο Ναυτιλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Ζώης είχε διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικών, με πολιτικό του προϊστάμενο, το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο.

Από εκεί και πέρα, με μια δόση υπερβολής θα μπορούσε να κάνει κανείς λόγο για.. κυβέρνηση Κρητικών: Αντ. Μανιτάκης στο Υπ. Εσωτερικών, Μ. Σπουρδαλάκης στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Χουλιαράκης στο Υπ. Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης (ο πρώην υπουργός) στο Υπ. Οικονομίας.

Υπουργός Τύπου εκτιμάται πως θα είναι ο Ρ. Μορώνης, Εθνικής Άμυνας ο πρ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκος, τις τελευταίες ώρες ακούγεται και το όνομα του Αντ. Ρουπακιώτη για το Υπ. Εργασίας. Υπουργός Δικαιοσύνης πιστεύεται πως θα είναι ο νυν υφυπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος και υπ. Παιδείας, η Φρ. Κιάου.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.