Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας μια Ελλάδα και μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας

“O ελληνικός λαός δικαίωσε το δύσκολο αγώνα που δώσαμε”, “το εκλογικό αποτέλεσμα έβαλε τέλος στην αριστερή παρένθεση” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για την καθαρή προοπτική τετραετίας που έχει η κυβέρνηση και η ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε για «να τολμήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Το επόμενο διάστημα η πραγματική αντιπολίτευση θα είναι το παλαιό καθεστώς, και το σύστημα διαπλοκής.

Τόνισε ότι στόχος του ταξιδιού στην Αμερική ήταν η διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους γιατί πρόκειται για ένα “παγκόσμιο πρόβλημα”. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπήρξε ένα κατάλληλο βήμα για τη διεθνοποίηση του. Από την επίλυση του χρέους εξαρτάται και η σταθερότητα της οικονομίας και η προσέλκυση των επενδύσεων.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Πρωθυπουργός για τη στάση της Ν.Δ. στο θέμα του χρέους. “Η ΝΔ αντί να παίζει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης, την καλώ να παραδεχτεί την αλήθεια και τις ευθύνες της στην υπόθεση του χρέους” είπε καλώντας τη Ν.Δ. αντί να μιλά για τη βιωσιμότητα του χρέους, να παραμείνει καλύτερα σιωπηλή.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον άλλο στόχο του ταξιδιού στην Αμερική που ήταν το άνοιγμα του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο τοποθετήθηκε στον ΟΗΕ από ουμανιστική και ριζοσπαστική σκοπιά  για το μεγάλο ζήτημα των προσφυγικών ροών. “Θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα δώσουμε όμως, όλες μας τις δυνάμεις για να απαλύνουμε τον πόνο των προσφύγων και να στηρίξουμε τα νησιά μας”.

Αναφορικά με την συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχουν “ανοιχτές μάχες στο πλαίσιο της συμφωνίας” προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσουμε την α’ αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα συζητήσουμε το χρέος. “Η πολιτική μας δεν περιορίζεται στη Συμφωνία, υπάρχουν πολλά μέτωπα και αναγκαίες τομές”. Έθεσε τέλος ως βασικό στόχο της κυβέρνησης να βγει η χώρα το συντομότερο από την επιτροπεία. Τέλος εξήγησε ότι στόχος επίσης της κυβέρνησης είναι “πάντα τα συμφέροντα των πιο αδύναμων”.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα εκλεγούν ο νέος διευθυντής και γραμματέας της Κ.Ο., καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί ως πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης ενώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα αποφασιστεί η πρόταση του κόμματος για τη σύνθεση του προεδρείου.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.