Γαλάζιες κάλπες στις 22 Νοεμβρίου για το νέο πρόεδρο

Οριστικοποιήθηκαν οι δύο κύριες ημερομηνίες για την διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, στην δεύτερη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για το θέμα, την Πέμπτη.

Υποψήφιοι ΝΔ

Είχε προηγηθεί μία πρώτη προσπάθεια την Τρίτη, κατά την οποία δεν είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει απόφαση.

Οπως αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης η ΚΕΦΕ, με τη διευρυμένη της σύνθεση (με εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων», οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα απαιτεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.

Την επόμενη Δευτέρα η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά στις 15:00 το μεσημέρι, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε σειρά διαδικαστικών θεμάτων όσον αφορά την πραγματοποίηση των εκλογών.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00».

Ξεκινούν περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ
Οι υποψήφιοι την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη μετέβη στην Κύπρο για επαφές με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε από την Πάτρα, ενώ εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταβαίνει την Παρασκευή στην Χαλκιδική και στα εκεί μεταλλεία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται και αυτός να ξεκινήσει περιοδείες, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου.

Θετικό το κλίμα για τηλεμαχία των τεσσάρων
Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων και η σχετική πρόταση από την κρατική τηλεόραση αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί -τουλάχιστον μία- τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε επιστολή και στους τέσσερις σημειώνοντας πως η Δημόσια Τηλεόραση μπορεί να διοργανώσει τις τηλεμαχίες με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη να απαντούν άμεσα θετικά άνευ όρων και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μην εμφανίζεται αρνητικός, εκτιμώντας ωστόσο πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί και στην ΚΕΦΕ.

«Ξεκινάμε μαζί» το σύνθημα Τζιτζικώστα
Τα γραφεία του στην Αθήνα εγκαινίασε σήμερα το βράδυ ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων αλλά και στελεχών της ΝΔ.

Έχοντας ως σύνθημα το «ξεκινάμε μαζί», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου, όπως είπε, «να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ για να εμπνεύσουμε τη χώρα».

Αναφερόμενος στο βασικό σύνθημα της καμπάνιας του, που είναι το «τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε», ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως «αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνω καθημερινά από τη βάση και την κοινωνία, που θέλει να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το ονειρο σε εφιάλτη». Παρόντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ήταν οι κ.κ. Μηταράκης, Κεδίκογλου και Βεσυρόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Κώστα Ζουράρι με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλιά. Το «παρών» έδωσαν και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος, Μαρκόπουλος, Κιλτίδης και Σαμπαζιώτης.

Ο κ. Τζιτζικώστας τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.