Η ομιλία Άδωνι στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Η ομιλία Άδωνι στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειεςΟ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, τοποθετήθηκε στη συζήτηση επί των άρθρων  πάνω στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Επικρατείας για την «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης – Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής – Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) – Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας – Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης – Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις».

Στην ομιλία του, ο  κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το σχέδιο νόμου για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών δεν «χτυπάει» τη διαπλοκή, αλλά οδηγεί σε ολοκληρωτισμό και υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του Υπουργού Επικρατείας.

«Εάν ο στόχος σας ήταν να χτυπήσετε τη διαπλοκή, που όλοι θέλουμε σε μια δημοκρατική κοινωνία να μην υπάρχει διαπλοκή, δεν θα κάνατε αυτό που κάνετε τώρα. Δεν θα λέγατε ότι ο Υπουργός αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών. Εφόσον, ο Υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, από τον αριθμό των αδειών εξαρτάται προφανώς και το τίμημα. Θα είναι ίδιο το τίμημα στις 5 ή στις 15 ή στις 25 (άδειες); Άρα, στην πραγματικότητα το τίμημα το έχει στα χέρια του ο Υπουργός. Αυτό είναι κάτι χειρότερο από διαπλοκή: είναι ολοκληρωτισμός. Επειδή τα κανάλια σας πολέμησαν, δεν σας αρέσει η γνώμη τους. Θέλετε να τα ελέγξετε και να τα εκβιάσετε, αλλά αυτό είναι η αρχή του ολοκληρωτισμού».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Αναφερόμενος μάλιστα στα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να δέχεται  0% ή 23% ΦΠΑ, διερωτήθηκε γιατί ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει.

«Ο κ. Τσίπρας προεκλογικά κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ πίστευε ότι έχει μάλιστα και κοινωνικό πρόσημο. Εκτός και αν συμφωνήσετε μαζί μου ότι πρόκειται περί ενός πολιτικού απατεώνα».

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Πρέπει να έχει πάρα πολύ θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου στον Νίκο Χατζηνικολάου να μιλάει για τις συντάξεις. Δίνατε μάχη για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή μείωση των επικουρικών συντάξεων 5% έως 8%, για να μας πει σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος ότι καταργεί την επικουρική σύνταξη».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών λέγοντας:
«Ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών ένα μήνα πριν; Γιατί μας το κράταγε κρυφό; Δεν θα ήταν δημοκρατικά ωραίο να το ξέρει ο ελληνικός λαός πριν ψηφίσει, ώστε να έχετε και τη δημοκρατική νομιμοποίηση;».

Comments are closed.