Ημερίδα για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων στην ΕΡΤ

Ημερίδα για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων στην ΕΡΤ

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στη διεύθυνση http://bit.ly/1P1hNCq, έχει αναρτηθεί το υλικό από την πρόσφατη Ημερίδα για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων στην Ελλάδα, που συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ, τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και η SciFy στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να δουν το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης, να κατεβάσουν τα αρχεία με τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών και να βρουν φωτογραφικό υλικό καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο αποκλειστικά αφιερωμένο στη Δημοσιογραφία Δεδομένων, με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι δημοσιογράφοι με τους ερευνητές, προγραμματιστές και δημιουργούς εφαρμογών σχετικών με την επεξεργασία δεδομένων.

Στο κατάμεστο Studio E της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την εστιασμένη στην επεξεργασία δεδομένων έρευνα, προγραμματιστές και δημιουργοί εφαρμογών μίλησαν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται στη δημοσιογραφία, παρουσίασαν χρήσιμες εφαρμογές και μίλησαν για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη λανθασμένη επεξεργασία δεδομένων.

Comments are closed.