Συνάντηση ΕΣΠΗΤ με Προκόπη Παυλόπουλο

Για αυτό δεν παρέστη ο Παυλόπουλος στην Εξεταστική Επιτροπή

Ανακοίνωση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, εργαζόμενους και άνεργους, στο χώρο των ΜΜΕ, όσο και για την ίδια την ποιότητα της ενημέρωσης, ως αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι ιδιαίτερα ανησυχητικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν το τοπίο του  Τύπου στην Ελλάδα, οι ραγδαία επιδεινούμενες δείκτες ανεργίας, αλλά και τα πάγια αιτήματα των δημοσιογράφων για αξιοπρεπή και σταθερά εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και  την διατήρηση και υπεράσπιση των πόρων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και γνώση για τα οξυμένα και πολυμέτωπα προβλήματα του κλάδου διαβεβαιώνοντας για τη συμπαράστασή του στις δίκαιες διεκδικήσεις της ΕΣΠΗΤ όχι μόνο για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και για την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, της ενημέρωσης και του Τύπου, που άλλωστε αποτελεί και σημαντικό δείκτη ευνομίας για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό  μας.

Στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ μετείχαν οι: Θέμης Μπερεδήμας, Πρόεδρος, Φωφώ Πέπονα, Αντιπρόεδρος, Θανάσης Αλατάς, Γεν. Γραμματέας, Νίνα Κασιμάτη, Ταμίας, Κώστας Στοφόρος, Μέλος.

Comments are closed.