Συμφωνία ως 15 Νοεμβρίου και έκτακτο EuroWorking Group για τα 2 δισ. ευρώ

Τσακαλώτος: «Καλά νέα σε μια εβδομάδα»

Θετικό ήταν το κλίμα που συνάντησε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα η δόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας. Αισιόδοξος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας.

Τσακαλώτος

Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα», διάστημα κατά το οποίο η ελληνική πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει τα εναπομείναντα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το Eurogroup επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά, γρήγορα και με οργανωμένο τρόπο.

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διότι όπως εξήγησε, οι τράπεζες πρέπει τώρα να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Μαξίμου: Επιβεβαιώθηκε η θετική στάση των εταίρων
Θετικό ήταν το κλίμα που συνάντησε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα η δόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά την ίδια πηγή, επιβεβαιώθηκε συνολικά η θετική προσέγγιση των εταίρων προς την Ελλάδα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή τόσο των προαπαιτούμενων όσο και συνολικά του προγράμματος.

Στο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώθηκε ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια «παραμένουν στο τραπέζι» για άμεση εκταμίευση, ενώ το ίδιο ισχύει για τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης.

Οσον αφορά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αποτελούν και το εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης, κυβερνητικές πηγές θέλουν να διευθετούνται τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ετσι, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, το πολύ ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει και η συμφωνία για την εκταμίευση, που θα επικυρωθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Οπως μετέδωσε το Mega μέσω του ανταποκριτή του, ορόσημο για την επίτευξη της συμφωνίας είναι η επόμενη Κυριακή, 15η Νοεμβρίου.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.