Μπλόκο αντιεξουσιαστών στον Αδωνι – εγκλωβίστηκαν πολίτες σε κινηματογράφο

Ομάδα ατόμων με κράνη, κουκούλες και σακίδια κατέλαβαν τον χώρο της εισόδου του κινηματογράφου «Αχίλλειον» το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας του Αδωνι Γεωργιάδη, υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Άδωνις

Ο ίδιος, όπως ανέφερε, κινείτο πεζός προς το σημείο προκειμένου να φτάσει στην εκδήλωση, όταν άκουσε, αυτός και η συνοδεία του, την φασαρία από την παρέμβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών, τους οποίους εκτίμησε σε περίπου 100.

Οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας και η Αστυνομία ειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν, όπως είπε, την ασφάλειά του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, οι πολίτες που είχαν ήδη προσέλθει στον κινηματογράφο παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του χωρίς να μπορούν να αποχωρήσουν, λόγω της παρουσίας των αντιεξουσιαστών.

«Η ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα, δεν μπορούν να εμποδίζουν μία εκδήλωση βουλευτή και υποψήφιου αρχηγού κόμματος», είπε ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορεί φασίστες της άκρας αριστεράς να ακυρώνουν μία εκδήλωση δια της βίας … Δεν καταλαβαίνω γιατί διά της βίας να εμποδίζουν εμένα να πω της γνώμης μου», προσέθεσε ο κ.Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι οι παριστάμενοι στην εκδήλωση ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο χώρο του κινηματογράφου.

Για 20 άτομα κάνει λόγο ο τοπικός «Ταχυδρόμος»
Στην διαδικτυακή του έκδοση ο «Ταχυδρόμος» του Βόλου αναφέρει ότι «κουκουλοφόροι τίναξαν στον αέρα τη συγκέντρωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ήταν λίγο μετά τις 8 και ενώ ήδη αρκετός κόσμος βρίσκονταν έξω από το Αχίλλειο περιμένοντας τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν περίπου 20 άτομα με  καλυμμένο το πρόσωπο με κουκούλες εισέβαλαν μέσα στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο και έσβησαν τα φώτα.

Οι κουκουλοφόροι άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα και παρά τις παραινέσεις να αποχωρήσουν παρέμειναν στο χώρο του κινηματοθέατρου».

ΝΔ: Αδιανόητο περιθωριακοί να εμποδίζουν βουλευτή
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν εξέδωσε αργότερα και η Νέα Δημοκρατία:

«Είναι αδιανόητο σε δημοκρατικά κράτη οργανωμένες ομάδες περιθωριακών στοιχείων να παρεμποδίζουν την προσέλευση βουλευτή σε χώρο προγραμματισμένης συγκέντρωσης.

Είναι άλλη μία έκφραση βίας την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν υπάρξουν ακόμα σοβαρότερα γεγονότα».
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.