Πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Γενική απεργία την Πέμπτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της 24ωρης κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζει η κυβέρνηση». Χωρίς Μετρό, ΟΣΕ και Προαστιακό η Αθήνα· πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο ΕΚΘ, στις 10.30 το πρωί, του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μάλιστα προειδοποιεί για ματαιώσεις ορισμένων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης.

Εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην κινητοποίηση η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με ένα ή δύο αστικά λεωφορείο ανά ώρα στις βασικές γραμμές.
Πηγή in.gr

Comments are closed.