Νέες καταγγελίες εναντίον Κατσέλη για «φιλικό» δάνειο

Λούκα Κατσέλη

Μετά τις καταγγελίες εφημερίδων εναντίον της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Λούκας Κατσέλη για προσωπική της εμπλοκή σε προνομιακή μεταχείριση μηντιακού ομίλου σε σχέση με δάνειο που έχει συνάψει με την τράπεζα… Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Λούκα Κατσέλη παρενέβη προσωπικά για να δοθεί δάνειο ύψους 3 εκ ευρώ σε πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα λόγω της κρίσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για εκδοτικό οίκο με παραδοσιακούς δεσμούς με το χώρο στον οποίο πολιτεύονταν διαχρονικά τα μέλη της οικογένειας Κατσέλη. Ενα ακόμη στοιχείο που δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς είναι ότι ο επικεφαλής του εκδοτικού οίκου ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Οπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ το θέμα έχει ήδη απασχολήσει πολλά κυβερνητικά στελέχη, αφού γνωρίζουν ότι στη δεδομένη οικονομική και πολιτική συγκυρία και μάλιστα πριν καν γίνει η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ένα δάνειο τέτοιου ύψους και μάλιστα σε φιλικό στην κυβέρνηση επιχειρηματία δημιουργεί ζητήματα που δεν θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Εκτός αν η πρόεδρος της Εθνικής δεν έδρασε αυτοβούλως…

Πάντως η ουσία του ζητήματος δεν αλλάζει, οι όποιες ευθύνες υπάρχουν…. Ενω πρέπει να ελεγχθεί και το αν οι όροι του δανείου είναι αυτοί που ορίζει ο νόμος.

Comments are closed.