Συνέντευξη Τύπου Τσακνή – Ταγματάρχη

Τσακνής - Ταγματάρχης

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. Διονύσης Τσακνής και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χαράλαμπος Ταγματάρχης, παρουσία της νέας Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Θεοφανώς Παπαζήση και του Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αρβανίτη στο πλαίσιο της 56ης διοργάνωσης. Στη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η Επιτροπή της ΕΡΤ για το 1,5%.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακνής αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, τονίζοντας: «Προσπαθούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, με δεδομένο ότι μόλις χθες αποκτήσαμε προϋπολογισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Ταγματάρχης επισήμανε: «Μέσα από εκατοντάδες προβλήματα πετύχαμε αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο – την αξιοπρέπεια στη διαχείριση της καθημερινότητας» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πεντάμηνο έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί μια εταιρεία που η λειτουργία της είχε διακοπεί για δύο χρόνια και ήταν, ίσως, το πιο δύσκολο πεντάμηνο της τηλεοπτικής ιστορίας, δεδομένου ότι είχαμε να διαχειριστούμε μία εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση της χώρας, ένα δημοψήφισμα, μία προεκλογική περίοδο, δύο debate, μία εκλογική βραδιά. Δε νομίζω να έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα σε ένα τόσο μικρό διάστημα από ένα μηχανισμό, ο οποίος δεν ήταν σε ετοιμότητα. Αυτό επιτεύχθηκε χάρις στον πατριωτισμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, την ανιδιοτέλεια, την χωρίς ωράριο εργασία, το πάθος τους και τον διακαή πόθο όλων να αποδείξουν πόσο απαραίτητη είναι στην ελληνική κοινωνία η ελληνική δημόσια τηλεόραση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Κανονισμού υλοποίησης Εσωτερικών Παραγωγών και Προμήθειας Περιεχομένου Προγράμματος. Όπως ανέφερε, «είναι ένας Κανονισμός που πρώτη φορά υιοθετείται από τη δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός οδηγός για να χτίσουμε τίμια και διαρκή σχέση μεταξύ της δημόσιας Τηλεόρασης και των ελεύθερων παραγωγών. Με τον Κανονισμό αυτό ορίζονται με απόλυτο τρόπο οι όροι, το κοστολόγιο, οι διαδικασίες με στόχο ξεκάθαρους κανόνες για όλους και απόλυτη διαφάνεια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του «1,5%» που αφορά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ανακοίνωσε τη σύσταση Επιτροπής της ΕΡΤ για το 1,5%, η οποία θα εξετάζει όλες τις προτάσεις των δημιουργών και εισηγείται στο Δ.Σ. της ΕΡΤ τα ποσά που θα διατίθενται. Την Επιτροπή απαρτίζουν οι Κυριακή Μάλαμα, Μισέλ Δημόπουλος, Μένιος Δελιοτζάκης, Γιάννης Τσίρος και Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Ο κ. Ταγματάρχης ενημέρωσε και για την περιοδεία που πραγματοποίησε στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας τους, αλλά και του ρόλου τους στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, παράλληλα με την καταγραφή προβλημάτων, τονίζοντας: «ήταν μία δυνατή εμπειρία που πρόσφερε γνώση για να γίνουμε καλύτεροι».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης, υποδεχόμενος τη Διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ.

Comments are closed.