RTL: «Συνέλαβαν τον καταζητούμενο τζιχαντιστή στο Βέλγιο»

Σύμφωνα με τον βελγικό σταθμό RTL η αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατά την διάρκεια εφόδου σε προάστιο του Βελγίου, Molenbeek. Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και έρχεται σε αντίθεση με ρεπορτάζ του κρατικού σταθμού RTBF που ανέφερε ότι δεν κρατείται ο 26χρονος, ωστόσο φωτογραφίες που φθάνουν από την περιοχή, δείχνουν μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας.

RTL: «Συνέλαβαν τον καταζητούμενο τζιχαντιστή στο Βέλγιο»

Ο 26χρονος φέρεται να είναι εκείνος που νοίκιασε το μαύρο Volkswagen Polo το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των τζιχαντιστών που εισέβαλε στο Μπατακλάν. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Οι αρχές είχαν σταματήσει τον τζιχαντιστή και άλλα δυο άτομα για έλεγχο κοντά στα γαλλο-βελγικά σύνορα, λίγες ώρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις, ωστόσο τον άφησαν να φύγει, καθώς το όνομά του δεν ήταν ακόμη σε λίστα καταζητούμενων.

Λίγο πριν ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκαν και άλλοι δυο καμικάζι των αιματηρών επιθέσεων. Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας εκ των καμικάζι ήταν ο Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ, γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 στη Συρία και ο δεύτερος ο Σάμι Ανιμούρ, γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου του 1987 στο Παρίσι.

Ο Αχμάντ ήταν ένας από τους βομβιστές στο γήπεδο Stade de France και πλέον οι αρχές τον συνδέουν και επισήμως με το διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του.

Ο δεύτερος, ο Σάμι Ανιμούρ βρισκόταν από πριν στο στόχαστρο των αρχών. Ο εν λόγω δράστης αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας τον Οκτώβριο του 2012 για σχέσεις με κακοποιά στοιχεία, ενώ εναντίον του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, μετά την παραβίαση δικαστικής επιτήρησης το 2013.

Καθώς ταυτοποιούνται ένας-ένας οι καμικάζι των επιθέσεων στο Παρίσι, έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές είχαν ειδοποιήσει δυο φορές, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούνιο του 2015, τις γαλλικές αρχές για έναν εκ των καμικάζι, τον Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφάι, ωστόσο σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, η Άγκυρα δεν έλαβε ποτέ αίτημα για πληροφορίες από την Γαλλία, παρά μόνο μετά τα τραγικά συμβάντα.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.