«Από την Ελλάδα πέρασε και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι»

Είχαμε επισκέψεις γενικώς…

Με τη χώρα μας συνδέουν ξένα δημοσιεύματα τον 27χρονο Αμπντελαχίμ Αμπααούντ, Μαροκινής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι και από τους πιο ενεργούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τα δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι το κινητό του «εντοπίστηκε» στην Ελλάδα.

«Από την Ελλάδα πέρασε και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι»

Ο 27χρονος υπήκοος Βελγίου ο οποίος βρίσκεται στην Συρία έχει στενούς δεσμούς με το προάστιο Molenbeek των Βρυξελλών που θεωρείται προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών και ήταν η έδρα πολλών εκ των καμικάζι. Φέρεται να είναι αυτός που είχε το γενικό πρόσταγμα στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και γι’ αυτό διατηρούσε άμεση επαφή με τρομοκράτη που εμπλέκεται στο μακελειό της Παρασκευής.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά και βελγικά μέσα, ο 27χρονος ήταν αυτός ήταν που έδινε διαταγές και χρηματοδοτούσε την εκστρατεία του τρόμου. Μάλιστα όπως μεταδίδει το RTL «το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε στην Ελλάδα».

Τον περασμένο Ιανουάριο το όνομά του αναφέρθηκε σε μια σειρά επιθέσεων που απετράπησαν στο Βέλγιο, αλλά και με την επίθεση στην γαλλική υπερταχεία Thalys τον περασμένο Αύγουστο.

Ενδεικτικό του αδίστακτου χαρακτήρα του είναι ότι ο 27χρονος είχε απαγάγει τον ίδιο του τον αδερφό, 13 ετών, για να τον εντάξει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Με την χώρα μας έχει συνδεθεί και ένας από τους καμικάζι στο Stade de France, ο Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ, γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 στη Συρία.

Ο Αχμάντ ήταν ένας εκ των βομβιστών βομβιστές στο γήπεδο και τα δαψτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά Σύρου πρόσφυγα που καταγράφηκε στην Λέρο στις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη πάντως υπάρχουν ερωτηματικά για την αυθεντικότητα του διαβατηρίου που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.