Ομπάμα: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Ομπάμα: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε τη Δευτέρα αλλαγή στρατηγικής στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, σημειώνοντας ότι το να στείλει αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία για να πολεμήσουν την οργάνωση «θα ήταν λάθος».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο της Ομάδας των G20 στην Τουρκία, είπε ότι ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες να εφαρμόσει την στρατηγική του, αντί να κινηθεί προς μία νέα κατεύθυνση.

«Θα εντείνουμε τη στρατηγική που προτείνουμε, αλλά η στρατηγική που προτείνουμε είναι αυτή που τελικά θα πετύχει» είπε σε δημοσιογράφους ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «θα χρειαστεί χρόνος».

«Αυτή δεν είναι μόνο η δική μου άποψη, αλλά η άποψη των στενότερων στρατιωτικών και πολιτικών συμβούλων μου, ότι (το να στείλουμε στρατιώτες στο έδαφος) θα είναι λάθος» σημείωσε ο Ομπάμα.

Τόνισε ότι οι συντονισμένες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 129 άτομα στο Παρίσι ήταν οπισθοδρόμηση στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά επέμεινε ότι ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός πραγματοποιεί πρόοδο στην καταπολέμηση της οργάνωσης.

Σημείωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν εδώ και έναν χρόνο για πιθανές επιθέσεις από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση, αλλά ότι δεν είχαν συγκεκριμένες απειλές για επίθεση στο Παρίσι που θα μπορούσε να επιτρέψει στις γαλλικές Αρχές να δράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

«Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές για αυτή την επίθεση που θα μας έδιναν μία αίσθηση για ποιο πράγμα να ενημερώσουμε τις γαλλικές Αρχές ή θα μας επέτρεπε να δράσουμε μόνοι μας» τόνισε.
Πηγή in.gr

Comments are closed.