Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρουσιάζει ένα ιστορικό αφιέρωμα μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση http://bit.ly/1QqlLos.

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση έχει αναρτηθεί το ντοκιμαντέρ του Ηλία Μασούρα «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΕΡΑΤΕΡ», παραγωγής 1978. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ, οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τις μαρτυρίες τους καταθέτουν στην κάμερα οι Σ. Σινανίδης, Β. Μάλλιος, Ν. Πατσαβός, Κ. Βελογιάννης, Γ. Καλοβύρνας και  Α. Κουραντ. Την εκπομπή προλογίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαναγιώτου.

Στην ίδια διεύθυνση διατίθεται φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα –κυριότητος ΕΡΤ– ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του σημαντικά στιγμιότυπα από το δραματικό τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, ο Δήμος Βριλησσίων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Πολυτεχνείο 1973», στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου (Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» – πρώην ΤΥΠΕΤ). Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της ΕΡΤ και φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο Σαρρηκώστα, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας και ο δημοσιογράφος-εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαχρήστος.

Comments are closed.