Διαφωνεί για Παναθηναϊκό τον στηρίζει στις τηλεοπτικές άδειες

Γιάννης - Αριστείδης Αλαφούζος

Ο Αριστείδης Αλαφούζος ήταν ο πρώτος έλληνας εφοπλιστής που αναμείχθηκε με τα ΜΜΕ… Οταν κατέρρευσε το σύστημα Κοσκωτά και έμειναν “ορφανά” – τα “φιλέτα” ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΚΑΙ και Ολυμπιακός, ο Σαντορινιός εφοπλιστής “άρπαξε” τα δυο πρώτα και αδιαφόρησε για το τρίτο, αφού επουδενί δεν ήθελε να ανακατευτεί στο ποδόσφαιρο! Άλλωστε το τελευταίο ειναι και μια από τις σημαντικές διάφορες που εχει με το γιο του Γιάννη!

Σήμερα ο Αριστείδης Αλαφούζος διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής του, συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στις επιχειρήσεις… Παρά το γεγονός οτι οι δυο του γιοί εχουν αναλάβει ο ένας – ο Θεμης, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο άλλος – ο Γιάννης, τον ΣΚΑΙ, ο λόγος του εξακολουθεί να εχει ιδιαίτερο βάρος και η άποψη του να ειναι αποφασιστικής σημασίας.

Φυσικά οι διάδοχοι του απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων… Ενώ όπως ειναι λογικό υπάρχουν και διαφωνίες, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα.

Για παράδειγμα όπως ήδη αναφέρθηκε ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν αποτελούσε “αγκάθι” στις σχέσεις ανάμεσα πατέρα και γιου! Ο Αριστείδης Αλαφούζος δεν επιθυμούσε την ανάμειξη του Γιάννη στα διοικητικά της πράσινης ΠΑΕ… Για αυτό και απο το περιβάλλον της οικογένειας ακούγεται οτι του ασκεί έντονες πιέσεις ακόμη και για να αποχωρήσει… Αυτό όμως δεν εμπόδισε  – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον Αριστείδη Αλαφούζο να δηλώσει στο παιδί του οτι θα τον στηρίξει οικονομικά ενόψει της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών!

Θυμίζουμε οτι ο Γιάννης Αλαφούζος που δεν φοβάται να εκτείθεται στα media, παρεμβαίνοντας άλλοτε στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ΣΚΑΙ για να εκφράσει την άποψη του σε θέματα επικαιρότητας και άλλοτε στο Twitter… Φέρεται αποφασισμένος να ενισχύσει το προφίλ του ΣΚΑΙ με ψυχαγωγικά προγράμματα όπως ειναι καποια talent shows που στο παρελθόν βλέπαμε στον ANT1… Και παράλληλα να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου χαμηλού budget καναλιού με αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα!

Comments are closed.