Όνειρο μας να τελειώνουμε με τον HIV

ΕΡΤ (logo)

Δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για την καταπολέμηση του AIDS

 

O Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η Ελληνική Ραδιοφωνία συνδιοργανώνουν διαγωνισμό ερασιτεχνικού βίντεο με θέμα «Ας τελειώνουμε με τον HIV/AIDS», εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ώς την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, μπορούν να τραβήξουν ένα βίντεο με την κάμερα ή το κινητό τους –μόνοι τους, με την οικογένεια, τους φίλους ή την τάξη τους– και να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας για την προφύλαξη, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και την καταπολέμηση του στίγματος που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας που ζουν με HIV/AIDS.

Τρία προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Πρώτο, το Δεύτερο Πρόγραμμα και η «Φωνή της Ελλάδας», αναλαμβάνουν την προβολή του διαγωνισμού σε όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια. Παράλληλα, με αφορμή το διαγωνισμό, θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του, στην πρόληψη κ.ά.

Οι εκπομπές που θα αναλάβουν την προβολή του διαγωνισμού είναι:

ΠΡΩΤΟ Πρόγραμμα:
• Απολύτως σχετικό (06.00-08.30) με τον Ανδρέα Παπασταματίου.
• Μπλε σαν πορτοκάλι (17.00-18.00) με το Γιώργο Γιανναράκο και τη Μαίρη Βενέζη.
• Υπεράνω πάσης υποψίας (18.00 – 20.00)  με τις Ευανθία Ξυνού και Κατερίνα Φρύσσα.

ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα:
• Με θέα στον δρόμο (08.00-10.00) με το Δημήτρη Τρίκα
• Τρανζίστορ (10.00-11.00) με τη Μαρία Κοζάκου
• Η μουσική που μας ενώνει (16.00-17.00) με τη Γιάννα Τριανταφύλλη (μεταδίδεται και από τη «Φωνή της Ελλάδας»).

«Φωνή της Ελλάδας»:
• Ο πρώτος καφές από την Ελλάδα (07.00- 09.00) με το Θάνο Σιαφάκα και την Έλενα Καραγιάννη.

 

Στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στέκεται αρωγός και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς με εγκύκλιό του προς όλα τα Λύκεια της χώρας καλεί τους μαθητές να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Τα βίντεο θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση video@positivevoice.gr και ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θα βραβεύσει τις πιο δημιουργικές και ευφάνταστες ιδέες. Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων βίντεο θα κερδίσουν ένα tablet και δύο smartphones.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Aids Healthcare Foundation» και της «Athens Voice». Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό, καθώς και χρηστικές πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr.

Comments are closed.