Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 6.30 η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι. Αναμένεται εντός ολίγου το ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης στα θέματα του ασφαλιστικού και του προσφυγικού.

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σημειώθηκαν σημαντικές διαφωνίες στα θέματα τόσο του προσφυγικού, του ασφαλιστικού όσο και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος καιγια να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, πρόταση όμως στην οποία προβάλλουναντιρρήσεις τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης-ο οποίος επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά-όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών του πρωθυπουργού, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είπε στους πολιτικούς αρχηγούς: «Αν δεν συνυπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν είναι σα να θέλετε να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις».

Ο πρωθυπουργός είχε προτείνει νωρίτερα τη δημιουργία δυο επιτροπών, μια για το Ασφαλιστικό και μια για την Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση όμως που επίσης δεν έγινε αποδεκτή από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται να ζήτησε την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.