Συμβόλαιο Τρίμη για να παραδοθεί η ΕΣΗΕΑ στην παρέα της Αντωνιάδου

Δημήτρης Τρίμης

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

 Τρέχουν να προλάβουν τα σκάνδαλα

Εδώ και δύο ημέρες-χθες και προχθές-όσοι μελετούν τον Τύπο και όλως ιδιαιτέρως τα γραφόμενα του κλώνου της «Ε», έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το συγκινητικό ενδιαφέρον-και μάλιστα από τις προβεβλημένες σελίδες, όπως τα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» του φύλλου-από το Δ(ημήτρη).Τ(ρίμη). για τα θέματα-προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους, σε βαθμό που θα μπορούσε να τους κάνει να αισθάνονται ότι του οφείλουν ευχαριστίες και να νοσταλγούν την αλήστου μνήμης περίοδο προεδρίας του στην ΕΣΗΕΑ, με συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…

Σήμερα ο παραμένων ΣΥΡΙΖΑίος πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, αν και δεν μετέχει πλέον εις το ΔΣ της Ενώσεως, διότι οι σύντροφοί του στο ψηφοδέλτιο της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αρνήθηκαν να τον συμπεριλάβουν σε αυτό μήπως και μειώσουν τις απώλειες στις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ (2015), αποπεμφθείς στην ουσία(…), φαίνεται ότι επιδίδεται σε πόλεμο…χαρακωμάτων εναντίον της Ενώσεως και του Επικουρικού Ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ, από όπου βεβαίως περιθάλπεται και αυτός. Είναι βεντέτα απλώς ή κάτι περισσότερο;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αρχίζοντας από το παρατιθέμενο σχόλιο Τρίμη, στο χθεσινό φύλλο του κλώνου της «Ε»:
Δεν είναι μόνον ότι ο σύντροφος Τρίμης προσπαθεί τόσον ευλαβικώς, ίσως και εργολαβικώς, να υποστηρίζει  τη συν.Αντωνιάδου που τον διεδέχθη ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επειδή με τις ψήφους της ιδίας και της παράταξης της είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Ενώσεως και βεβαίως αντεπέδωσε και αυτός και δύο συνοδοιπόροι του. Εξ ίσου ή και περισσότερο αγωνιά να μην βγουν στη φορά όλα τα οικονομικά τους πεπραγμένα ή –έστω- αν αυτό δεν καταστεί πλήρως ελεγκτέο, να  βάλει ως στόχο τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια!

Τρίμης- Αντωνιάδου και Κατσίμη (γενική γραμματεύς επί προεδρίας Αντωνιάδου) είναι γνωστό ότι «έβαλαν πλάτη», ώστε οι εκδότες των μεγάλων «μαγαζιών» στον Τύπο (Μπόμπολας- Ψυχάρης)  να κάνουν πάνω από 1.400 απολύσεις μέσα σε τρία χρόνια και σε εφημερίδες αφ΄ενός και αφ’ ετέρου στα άλλα κανάλια να κάνουν καθεστώς  την απλήρωτη εργασία. Τώρα ο σύντροφος Τρίμης θέλει να κάνει μπάχαλο και στην ΕΡΤ.

Με την επιστροφή των απολυμένων στη «νέα» ΕΡΤ-κοπής ΣΥΡΙΖΑ, η τοποθετηθείσα διοίκηση Τσακνή-Ταγματάρχη αλλά και οι συνδικαλιστές που ανέλαβαν από αυτούς διευθυντικές θέσεις ελέω κυβερνώντος Κόμματος (Γ.Γιουκάκης, Ν.Τσιμπίδας και Μάχη Νικολάρα), δεν επιθυμούν να στέρξουν στην εφαρμογή των προνοιών του Νόμου 4324/2015 που επιβάλλει την αναβίωση  των συμβάσεων των εργαζομένων, επειδή επανέρχονται αυτοδικαίως σε ισχύ οι αμέσως διατάξεις από προηγούμενες συμβάσεις εργασίες, που ως ατομικοί όροι συμβάσεων, που αλλάζουν μόνο με συναίνεση των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, κατοχυρώνουν:

-Δημοσιογραφικό ωράριο, 6 ωρών και όχι 8 ωρών, όπως επιδιώκεται, ώστε να μειωθούν οι βάρδιες σε 3 και να ανοίξει ο δρόμος σε ,απολύσεις, μη αναγκαίων πλέον,
-Προσμέτρηση προϋπηρεσίας, εντός και εκτός ΕΡΤ,
-Υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινά, εκτός έδρας, αμοιβή Σαββατοκύριακου.

Για το λόγο αυτό, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν από την ΕΣΗΕΑ την αποδοχή υπογραφής μιας «επιχειρησιακής σύμβασης»–μαϊμού, μέσω της οποίας τα προηγούμενα θα αποτελέσουν παρελθόν και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα εξομοιωθούν με τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, εις ό,τι αφορά το καθεστώς απασχόλησής τους.

Τώρα ότι θα έφθανε ο σύντροφος Τρίμης να τα υπερασπισθεί όλα αυτά  για λογαριασμό της Διοίκησης της ΕΡΤ, διαλλακτικός αυτός εναντίον των «σκληρών» του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο οποίο περιλαμβάνονται και δύο του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία.

Εξηγήσεις υπάρχουν πολλές. Αλλά η πρώτη που προβάλλει, διόλου παραλόγως,  είναι μην έρθει η ώρα και επιληφθούν από την Επιθεώρηση Εργασίας,  πώς και με ποιά Συλλογική Σύμβαση αμείβονται  οι συνάδελφοι στην «Εφ.Συν» και με ποιους μισθούς ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Δεν θα είχε ενδιαφέρον;

Το πιο εκπληκτικό, είναι, όμως,  ότι για «ξεκάρφωμα»  ο σύντροφος Τρίμης καταγγέλλει και την «αμαρτωλή» ΚΥΑ  που εκπονήθηκε  από τον Παντ. Καψή και υπεγράφη από το Σίμο Κεδίκογλου, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  βάσει της οποίας από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι μισθοί των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ στους δημοτικούς σταθμούς έχουν μειωθεί από 26-45%.

Έλα όμως που το 2013 πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ήταν ο Τρίμης και γενική γραμματεύς η Αντωνιάδου, με τους οποίους επήλθε η απαραίτητη συμφωνία- σφαγή. Αλλά πού να βρεθεί τσίπα, όπως λέγει ο λαός μας.

Εις ό,τι αφορά τώρα, το δεύτερο σχόλιο από τον κλώνο της «Ε», στο φύλλο της Τρίτης, υπό τον τίτλο «Πείσματα»:

Καμπάνα  180.000  ευρώ έπεσε στην ΕΣΗΕΑ από το Yπουργείο Εργασίας για τα έργα και τις ημέρες των Τρίμη-Αντωνιάδου-Κατσίμη στην ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα για τις μαϊμουδιές στα σεμινάρια των ανέργων.

Αλλά το προηγούμενο τρίο εκεί, το χαβά του. Έχουν φαγωθεί λοιπόν να κάνουν όπως-όπως πάλι πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ την Αντωνιάδου, για δεύτερη φορά, μήπως και κουκουλωθούν τα πράγματα, που παραπέμπουν σε σκάνδαλα. Αμ δε….

Πρώτος και καλύτερος ο πρώην πρόεδρος Τρίμης που έβαλε πλάτη για το λουκέτο στην «Ελευθεροτυπία» και τώρα κάνει τα παιχνίδια του από την εφημερίδα των ασύντακτων.

Εγκαλεί λοιπόν, με σχόλια του, την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν δίνει το νεοκλασικό της οδού Ζαίμη για να μένουν πρόσφυγες. Κρύβει  όμως, όλως επιμελώς, ότι, επί των ημερών του, δυο φορές έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του να το καταλάβουν «δικά του παιδιά» των Εξαρχείων, που το έχουν ρημάξει μέσα κι έξω. Και ακόμη περισσότερο δεν εννοούν να το αδειάσουν. Είναι, δε, σε τέτοια κατάσταση το κτήριο, με ζημιές εκατομμυρίων, και με ευθύνη δική του πρώην προέδρου, που είναι ακατοίκητο.

Ο περι ου ο λόγος, όμως, Τρίμης, θέλει να χώσει μέσα στην βρώμα και τα ερείπια, πίσω από τις λαμαρίνες του κτηρίου της Ζαίμη, την δυστυχία ενός κόσμου που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και να τους χρεώσει και τις καταστροφές του κτιρίου.
Κι από χθες, κόπτεται όμως  -με παραπολιτικό του από τον κλώνο της «Ε»- γιατί καθυστερεί να πληρωθεί η τελευταία ομάδα   ανέργων, που πραγματικά περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τους για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια.

Κρύβει όμως, ότι, από το ίδιο κονδύλι, τη μερίδα του λέοντος παίρνουν κάποια  ΚΕΚ και εκπαιδευτές για τους οποίους το πρώτο πόρισμα  του υπουργείου Εργασίας διαπιστώνει ακόμη και υποθέσεις φοροδιαφυγής. Χώρια από αυτά που χρεώνει στην ΕΣΗΕΑ. Μεγάλο ενδιαφέρον και για τους μεσάζοντες που τσεπώνουν τα 2/3 από το voucher του ανέργου.

Κι όλα αυτά άρχισαν όταν ο Τρίμης ήταν πρόεδρος  της ΕΣΗΕΑ και η Αντωνιάδου γραμματέας και υπεύθυνος του έργου και έχουν φαρδιά πλατειά και την δική του υπογραφή.

Έλα όμως που τα χαρτιά για όλο αυτό το νταραβέρι έχουν φτάσει στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, που τα ψάχνει όλα. Και ή έρευνα θα πάει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Εις ό,τι αφορά την Κατσίμη, που διαδέχθηκε την Αντωνιάδου στο πόστο της γραμματέως, όταν η τελευταία ανέλαβε πρόεδρος, τώρα μόλις αρχίζει να ξηλώνεται πόντο–πόντο το πουλόβερ που λέγεται «7ος όροφος στην ΕΣΗΕΑ» όπως και τα εκατομμύρια για το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης που όπως φαίνεται χάνονται.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ  

UPDATE: Είχε αναρτηθεί αυτό το κείμενο από το “Εnimerosi24”, όταν περιέπεσε στην αντίληψή μου “αγωνιώδης” ανακοίνωση της παράταξης των “Ενωμένων Δημοσιογράφων” (λέγε με: πρώην πρόεδριος Αντωνιάδου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) γιά την συγκρότηση “επιτέλους”(…)σε σώμα του ΔΣ, διότι, εάν αυτό δεν συμβεί, κινδυνεύουν να χαθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες τα 690.000 ευρώ, που προορίζονται γιά τα προγράμματα επιμόρφωσης ανέργων δημοσιογράφων. Ανέτρεξα στα παραπολιτικά του κλώνου της “Ε” (φύλλο Τρίτης, 01/12/15) και βρήκα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ το σχόλιο του Δ(ημήτρη).Τ(ρίμη)! Ποιός έκανε copy-paste σε ποιόν; Εις ό,τι αφορά το λόγο γιά τον οποίο και οι δύο προηγούμενως αναφερόμενες πλευρές εμφανίζονται ως επισπεύδουσες γιά την εκκρεμούσα συγκρότηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σώμα, ας σκαρφισθούν κάποιον άλλο λόγο που να “πουλάει”. Αυτός που εμφανίζουν ως “λόγο”, μόνον λόγος δεν είναι. Μπάζει από παντού…Μην πλημμμυρίσουν εκεί στην Ακαδημίας 20 και πληρώνουν γιά αποφράξεις! Πολύ πάει, σε καιρούς τόσης οικονομικής καχεξίας…Αυτά επί του παρόντος!

Συμβόλαιο Τρίμη για να παραδοθεί η ΕΣΗΕΑ στην παρέα της Αντωνιάδου

Comments are closed.