Συγκρότηση Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Περιφέρεια Αττικής

Συγκρότηση συμβουλίου κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ για την Περιφέρεια Αττικής

Πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή η κλήρωση για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ για την Περιφέρεια Αττικής.

Το κεντρικό ΣΚΕ της Περιφέρειας Αττικής θα απαρτίζεται από 100 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα 50 θα είναι εκπρόσωποι θεσμών και κοινωνικών οργανώσεων και τα υπόλοιπα 50 θα είναι κληρωτοί πολίτες, με ισάριθμους αναπληρωτές.

Η πρώτη ολομέλεια του ΣΚΕ Αττικής θα γίνει την Τρίτη 22  Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με το νόμο 4324/29.04.2015 και τη Συμφωνία Αρχών, τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου είναι ο κύριος μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ. Για τη συγκρότησή τους η ΕΡΤ έχει απευθύνει ήδη από το καλοκαίρι ανοικτή πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν συνολικά 2.267 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Για το ΣΚΕ της Περιφέρειας Αττικής κατετέθησαν 993 αιτήσεις. Το 78% των αιτήσεων αντιστοιχούν σε πολίτες με τριτοβάθμια εκπαίδευση (44% ΑΕΙ, 24% μεταπτυχιακό δίπλωμα, 10% Διδακτορικό δίπλωμα), το 20% με δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το 2% με πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 64% είναι άνδρες και το 36% γυναίκες. Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ισότητα των φύλων, εφήρμοσε στην κλήρωση των μελών του ΣΚΕ τον αναλογικό κανόνα συμμετοχής ανδρών και γυναικών 55/45 (27 Άνδρες και 23 Γυναίκες) στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, βελτιώνοντας έτσι το αναλογικό ποσοστό των γυναικών.

Comments are closed.